کارآفرین حسین نامدارپور دارای کارشناسی ارشد علوم دامی از دانشگاه زنجان با ایجاد انقلاب در زمینه صنعت دامپروری و موفقیت در این عرصه گفت.
در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری کارآفرین حسین نامدارپور؛که عشایر زاده ای درد آشنا به مسایل و مشکلات پرورش گوسفند به روش سنتی است، در حالی کارشناسی ارشد علوم دامی در زنجان را به پایان رساند که در طرح “چند قلوزایی در دام ها و اصلاح نژادیشان” که با تلقیح مصنوعی اسپرم فریز شده قوچ هایی که حامل ژن چند قلوزایی بودند، با موفقیت به گوسفند های چند قلوزای بومی و نژاد افشاری که بومی زنجان است،رسیدند.
وی در ادامه گفت: بعد از فارغ التحصیلی با مساعدت دانشگاه یکی از بره های حامل ژن را از زنجان به فاروج انتقال دادم که نتیجه آن بازدهی تولید مثل روی گوسفند کردی بود،که این امر نیز با موفقیت انجام شد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه ایران از کشورهای شاخص در این زمینه می باشد و این در حالی است که با فراگیر شدن این نوع پرورش، از تولید ۷۰ درصدی در پرورش گوسفند به روش سنتی ، در مرحله اول می توان با داشتن حداقل یک گوسفند اصلاح شده به بازدهی ۲۰۰ درصد و در مرحله دوم با داشتن ۲ گوسفند نر و ماده اصلاح شده به بازدهی ۳۲۰ درصد و همچنین با ایجاد شرایط محیطی و مدیریتی مناسب و فراهم کردن ۲ بارزایی در سال به تعداد ۵ الی ۶ بره از هر رأس گوسفند برسیم.
حسین نامدارپور همچنین گفت:هر دامپرور با داشتن حداقل امکانات مورد نیاز جهت دامپروری و تجربه کافی در این زمینه،با خرید یک گوسفند اصلاح شده می تواند به افزایش تعداد رأس ها بپردازد و در بازه زمانی قابل قبولی نتایج مطلوبی به دست آورد.
وی در پایان افزود: برای رسیدن به چشم انداز فوق با توجه به اینکه در حال حاضر هزینه های تولید و نگهداری از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد،می بایست حمایت همه جانبه از طرف مسئولین که دارای دغدغه تولید و رویکرد اقتصاد مقاومتی باشند صورت بگیرد تا نیازمند واردات در این زمینه نباشیم و به تولید و اشتغال که یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری می باشد دست پیدا کنیم.