۶ میلیون قطعه مرغ و طیور در اصفهان واکسینه شدند - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۱۱ خرداد , ۱۴۰۴
مدیرکل دامپزشکی اصفهان :

۶ میلیون قطعه مرغ و طیور در اصفهان واکسینه شدند

شهرام موحدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان‌اینکه واکسیناسیون نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های دام و طیور دارد، اظهار داشت: با توجه به وجود شرایط ناجوانمردانه تحریم‌ها، سازمان دامپزشکی کشور با پیگیری‌ فراوان توانست واکسن موردنیاز را وارد کند و در یکسال گذشته بیش از ۶ میلیون قطعه انواع طیور در استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند.

شهرام موحدی خاطرنشان کرد: با اینکه در سال های ۹۵ تا ۹۷ کانون‌های متعدد بیماری در واحدهای صنعتی و روستایی استان ثبت شده بود اما در سال جاری با اقدامات پیشگیرانه و کنترلی، این عدد به صفر رسیده است.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان با بیان اینکه آرامش کنونی در صنعت طیور را نتیجه اقدام‌ها و تلاش‌های شبانه روزی در امر مهم پیشگیری از بیماری‌ها دانست و افزود: از ۱۴ ماه گذشته تاکنون هیچ موردی از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده و گزارش نشده است.  

وی تصریح کرد: بطور متوسط همواره ۲۵ میلیون قطعه انواع طیور در واحدهای صنعتی استان در حال پرورش هستند که این خود نشان دهنده جایگاه اصفهان در سطح کشور است.

موحدی بیان کرد: ارتقاء چشمگیر سطح امنیت زیستی در واحدهای پرورشی استان حاصل اجرای ۱۸۰ بازدید کمیته ممیزی امنیت زیستی واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و پولت و تعامل بسیار خوب از سوی بهره‌بردان است.

وی با اشاره به اهمیت پایش و مراقبت از بیماری‌های طیور در پیشگیری از بیماری‌ها تصریح کرد: استقرار ۴۰ دامپزشک به‌عنوان مسوول فنی در مزارع پرورش، نمونه‌برداری و انجام آزمایش‌های تخصصی رایگان از تمام گله‌های مرغ تخمگذار پایان دوره پرورش بخشی از تلاش دامپزشکی در راستای حفظ و حراست از سلامت عمومی است.

وی با اشاره به نقش آموزش بهره‌برداران و پرورش‌دهندگان طیور در حفظ سلامت عمومی جامعه گفت: با برگزاری کلاس‌های آموزشی، آموزش‌های چهره به چهره، ارسال پیامک‌های آموزشی و اطلاع رسانی، تهیه و چاپ کتب و بروشورهای آموزشی در راستای ارتقای دانش و آگاهی مرغداران تلاش شده است.

موحدی به مهمترین مشکلات موجود در راه تحقق اهداف پیشگیری پرداخت و نگهداری طیور تخمگذار صنعتی به مدت بیش از ۹۰ هفته، توزیع غیرمجاز طیور بومی و جوجه رنگی و فروش غیرقانونی مرغ‌های تخمگذار پایان دوره در مراکز پرنده فروشی‌ها را تهدیدی جدی صنعت طیور برشمرد.

اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم‌مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.

این استان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار رأس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطب‌های تولید فرآورده‌های دامی در کشور بدل کرده است.
استان اصفهان با ۲۳ شهرستان و یک‌هزار و ۸۳۱ روستا، دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته‌بندی و فراوری فراورده‌های خام دامی است.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری
تخم مرغ

اقتصاد و دامداریقیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری ۶۱ هزار تومان شد

حمیدرضا کاشانی رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخم‌گذار میهن با اشاره به تداوم خرید حمایتی تخم مرغ مازاد از تولیدکنندگان، ا...

اقتصاد و دامداریکاهش هزینه خوراک دام با بازیافت ضایعات غذایی

در شرایطی که ایران سالانه میلیون‌ها تن مواد غذایی را به پسماند تبدیل می‌کند، استفاده از فناوری‌های نوین بازیافت ضایعات غذایی می‌تواند راهکاری مؤثر برای کاهش هزینه خوراک دام باشد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی ۲۰ هزار راس دام از هفته آینده آغاز می‌شود

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از آغاز طرح خرید حمایتی ۲۰ هزار راس دام از هفته آینده خبر داد.

اقتصاد و دامداریایران تا ۳ سال آینده در تولید گوشت، برنج، شکر و موز خودکفا می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا ۳ سال آینده، گفت: مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید اول نیاز پایه کشور تامین شود.