ایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴

ایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور با اشاره به اهمیت تون‌ماهیان در سبد غذایی کشورها، گفت: ایران در صید ماهی هوور رتبه سوم و گیدر رتبه پنجم جهان را دارد.

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور در نشست خبری این همایش گفت: در راستای جایگاه و اهمیت تون‌ماهیان باید به آخرین گزارش فائو در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرد که در این گزارش میزان صید را ۷.۸ میلیون تن اعلام کرده است. این عدد نسبت به آمار سال قبل آن ۷ درصد در میزان و ۸ درصد در ارزش افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: در تجارت جهانی آبزیان، سهم تون‌ماهیان در ارزش افزایش ۹ درصدی بوده است.

وی با اشاره به رتبه ایران در میان کشورهای صیاد تون‌ماهیان، اظهار کرد: ایران در صید ماهی هوور رتبه سوم و گیدر رتبه پنجم جهان را دارد.

مختاری با بیان اینکه ۵۵ درصد صید جهان مربوط به تون‌ماهیان است، تصریح کرد: ایران بیش از ۲۰۰ تن صید انواع تون‌ماهیان را به ثبت رسانده است.

ظرفیت و تولید کنسرو ماهی

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان با اشاره به وضعیت تولید کنسرو ماهی ادامه داد: بیش از ۱۳۶ واحد تولیدکننده کنسرو ماهی با ظرفیت سالانه ۷۳۸ میلیون قوطی فعالیت دارد که با توجه به آمار اعلام شده بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قوطی تولید می‌شود.

مختاری افزود: مصرف سرانه کنسرو در کشور حدود یک کیلو گرم است که باید با توجه به امنیت غذایی افزایش پیدا کند.

علت برگزاری همایش بعد از ۱۷ سال

وی با اشاره به برگزاری همایش ماهیگیری مسئولانه پس از ۱۷ سال عنوان کرد: دلیل اصلی سازمان شیلات کشور به موضع برگزاری همایش سهم قابل توجه تون‌ماهیان در صید ملی بوده است.

به گفته این مقام دولتی اهداف همایش ایجاد الگو دائمی و تخصصی به عنوان نقطه تمرکز تون‌ماهیان در غرب آسیا، هم‌افزایی بین سیاست گذاران و بخش خصوصی در حلقه زنجیره تون‌ماهیان، توسعه کسب و کار داخلی و بهبود صید، حمل و نقل و فرآوری آن در راستای تکمیل زنجیره ارزش تون‌ماهیان است.

وی اظهار کرد: در راستای توسعه تجارت و افزایش صادرات، افت کیفیت و ضایعات فراوان می‌طلبد که شیوه‌های صید قدیمی تغییر کند تا فرصت تولید محصولات غیر کنسروی با ارزش افزوده را به تولیدکننده داخلی بدهد. این محقق نمی‌شود مگر در به روز کردن صنایع تبدیلی و صنایع کنسرو، دسترسی به مواد اولیه مناسب و پایبندی به قوانین بین‌المللی. از این رو پس از ۱۷ سال همایش ماهیگیری مسئولانه در کنار کنگره بین‌المللی که در بانکوک هر دو سال برگزار می‌شود، قرار است در ایران به عنوان هاب تون‌ماهیان در غرب آسیا تکرار و انجام شود.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.