حسین ایراندوست درگفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه استان اصفهان از نظر تولید شیرخام در کشور رتبه اول را دارد، اظهار داشت: استان اصفهان یکی از قطب های مهم تولید محصولات دامی در کشور است و با تولید سالانه بالغ بر یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۵۰۰ تن رتبه نخست در تولید شیر خام به ازای هر راس گاو شیری را کسب کرده است.
حسین ایراندوست گفت: استان اصفهان با تولید ۶۸ هزار و ۹۰۰ تن گوشت قرمز در سال رتبه پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.
رتبه نخست کشور از نظر افزایش بهره وری در گاوداری های صنعتی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان داشت: این استان از نظر تعداد گاوداریهای شیری و ارزش اصلاحی گاو شیری اصیل و همچنین از نظر افزایش بهره وری در گاوداریهای صنعتی رتبه اول کشور را نیز دارا است.
وی اضافه کرد: درراستای افزایش بهره وری واقتصادی شدن پرورش گوسفند وبز وازدیاد تولید گوشت قرمز وشیر بز، با اجرای طرح اصلاح نژاد گوسفند وبز درواحدهای بسته از طریق تلاقی باگوسفند اصیل رومانوف وبز های اصیل سانن وآلپاین زمینه های مساعد فراهم شده ویک پایگاه اصلاح نژادی گوسفند وبز در استان راه اندازی شده است.
اصفهان تأمین کننده ی تلیسه ممتاز برای سایر استانها
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه در استان اصفهان نخستین مرکز تخصصی پرورش تلیسه شیری در سطح کشور وجود دارد، تصریح کرد: اصفهان تأمین کننده ی تلیسه ممتاز برای سایر استانها است.
وی ادامه داد: با توجه به کیفیت شیر تولیدی در اصفهان، با قابلیت عرضه در بازارهای منطقه ای و در راستای توسعه ی صادرات محصولات لبنی، طی سال گذشته بیش از ۲۴۶۸ تن شیر خشک تولیدی گاوداریهای صنعتی استان با ارزش ۶۷۷ هزار و ۴۴۰ دلار به خارج از کشور صادر شده است.
نخستین مراکز تولید جنین و سلول موادژنی گاو ماده شیری برتر
ایراندوست به ایجاد نخستین مراکز تولید جنین وسلول (مواد ژنی) گاو ماده شیری برتردر استان اصفهان اشاره کرد و گفت: این جنین های برترتولیدی به سایر استانها و کشورهای منطقه جهت انتقال جنین در گله های شیری صادر می شود. به طوریکه اولین محموله جنین تولیدی در کشور سال گذشته از استان به کشور آذربایجان صادر شد.
وی تولید شیرخام در سال گذشته را یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۵۹۸ تن اعلام کرد و افزود: سهم تولید شیرخشک در سال گذشته ۵۲ هزار و ۶۰۲ تن بوده است.
احداث کارخانه های تولید شیرخشک برای استفاده از مازاد شیر تولیدی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در فصل های پاییز و زمستان با افزایش ده درصدی شیرخام مواجه هستیم تصریح کرد: برای کنترل بازار مجوز کارخانه های تولید شیرخشک صادر شده است تا مازاد شیر تولیدی به صورت شیرخشک به بازار عرضه شود.
صادرات ۵ هزار تن شیرخشک برای نخستین بار از اصفهان
وی افزود: با توجه به اینکه استان اصفهان رتبه نخست تولید شیرخام را در کشور دارد، درخواست صادرات شیرخشک به خارج از کشور را در هنگام انباشتگی داشتیم که در طی جلساتی با ستاد تنظیم بازار کشور این اطمینان خاطر فراهم شد که صادرات ۵ هزار تن شیرخشک تاثیری در عرضه و تقاضا در بازارداخلی نخواهد داشت و قیمت تحت کنترل خواهد بود، در نتیجه در روز گذشته این تقاضا پذیرفته شد و برای نخستین بار صادرات شیرخشک از استان اصفهان انجام خواهد شد.