قزوین- مدیرکل کمیته امداد استان قزوین گفت: طی ۹ سال گذشته ۹۴ میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان اشتغال برای مددجویان تحت حمایت استان قزوین در حوزه دامداری اجرایی شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مجید مؤمنی در این باره اظهار کرد: یکی از برنامههای کمیته امداد برای محرومیت زدایی، توانمندسازی مددجویان است.
وی افزود: توانمندسازی مددجویان با محوریت اشتغال پیگیری میشود و در این زمینه برنامه اشتغال زایی با مشاغل بومی و متناسب با توانایی افراد، بازدهی اقتصادی مناسب و مهارتهای متناسب مطابقت داده میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین اضافه کرد: کل طرحهای اشتغال دامداری از ۳۰ بهمن ۸۷ تا شش ماهه نخست سال ۹۸ به ارزش ۹۴ میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان برای هشت هزار و ۳۸۰ طرح بوده است.
وی افزود: از این رقم ۸۵ میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان مربوط به هفت هزار و ۱۳۷ طرح با ۱۷۸ هزار و ۴۲۵ رأس دام سبک و ۹ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان مربوط به هزار و ۲۴۳ طرح با چهار هزار ۹۷۲ رأس دام سنگین بوده است.
مؤمنی عنوان کرد: امروز نیز تأکید این نهاد بر اشتغال زایی است چراکه راه محرومیت زدایی و رفع فقر در جامعه از اشتغال میگذرد.
وی توضیح داد: در واقع تا زمانی که فردی برای خود شغل و درآمدی نداشته باشد قادر به تأمین هزینههای زندگی نبوده و وابسته به کمک دیگران خواهد بود از این رو اشتغال زایی گام اساسی در فرایند رفع محرومیت و فقرزدایی است.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین تصریح کرد: در گذشته مشاغل مختلفی برای اشتغال زایی در نوبت دریافت قرار میگرفت ولی در حال حاضر برای ایجاد هر شغلی پذیرش مددجو نداریم بلکه علاوه بر مهارت آموزی، ارزیابی از وضعیت شغل پیشنهادی مددجو در جامعه نیز مورد توجه است.
وی اظهار کرد: شغلی که مددجو برای دریافت تسهیلات پیشنهاد میکند باید از سوی کارشناسان اشتغال استان مورد ارزیابی قرار گرفته و دارای بازده و صرفه اقتصادی باشد چراکه نمیخواهیم اقدام مددجو بدون مطالعه و بررسی باشد.
مؤمنی خاطرنشان کرد: مشاغلی چون آرایشگری، ایجاد مغازه اغذیه فروشی و مثالهایی از این دست نمونههایی است از مشاغلی که دیگر بازده چندانی ندارد چراکه به اندازه کافی بازار از این شغلها اشباع شده است.
وی گفت: امروز تأکید بر مشاغلی است که بازار کار آن دارای توجیه اقتصادی باشد از این رو در آخرین نمونههای کاری، کمیته امداد استان قزوین طرح تولید انرژی برق از نور خورشید و تولید محصولات خشک میوه و سبزی اجرا شد که طرح تولید برق با توجه به افزایش ارز و هزینههای آن در حال بازنگری است ولی طرح دوم اجرایی شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین اعلام کرد: طرح تولید محصولات میوه و سبزی در استان قزوین به صورتی انجام میگیرد که مددجو میتواند در آغاز کار محصول میوه و سبزی را به صورت آماده از یک شرکت تعیین شده، تحویل گرفته و به همان شرکت نیز بفروشد و تنها اجرت کار دریافت کند و هر زمان که خود صلاح دانست از این چرخه خارج شده و خود محصولش را به بازار عرضه کند.
وی یادآور شد: کمیته امداد آمادگی دارد تا طرحهای جدید و حتی دانش بنیان را با اولویت مورد پیگیری قرار دهد تا بتوانیم بستر حضور مؤثر و جدی تر مددجویان را در جامعه فراهم کنیم.