سهم ۲درصدی اتحادیه‌های دامی از واردات نهاده‌ها - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۴
مدیرعامل اتحادیه دامداران اعلام کرد:

سهم ۲درصدی اتحادیه‌های دامی از واردات نهاده‌ها

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: سال گذشته ۱۵ میلیون تن نهاده های دامی با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شد که سهم صنعت دامی از محل واردات این محصول تنها ۲درصد است و مابقی توسط غیر صنعت وارد می شود.

« سعید سلطانی سروستانی» عصر سه شنبه در نشست خبری “چالش تامین نهاده‌های بخش کشاورزی” با بیان اینکه واردات نهاده های دامی در دست عده ای است که نقشی در تولید محصولات پروتئینی ندارند افزود: با وجود مشکلات تخصیص ارز در تامین نهاده های دامی، این صنعت با مشکل جدی رانت توسط واردکنندگان و دلالان رو به روست که مشکلات جدی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران اظهار کرد: اکنون نهاده‌های دامی با قیمت های بالا به دست تولیدکنندگان می رسد به طوری که قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا از مرز ۹ هزار تومان عبور کرده است و با ادامه این روند به طور قطع با کاهش تولید رو به رو خواهیم شد که در نهایت قطع خودکفایی و وابستگی به واردات را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه اکنون تولیدکنندگان هر کیلوگرم کنجاله سویا را با قیمت های نزدیک ۱۰ هزارتومان خریداری می کنند تصریح کرد: اکنون تولید با ارز آزاد و عرضه محصول با نرخ مصوب برای تولیدکنندگان به صرفه نیست.

سلطانی براین باور است که تولیدکنندگان بخش عمده نهاده مورد نیاز را با ارز آزاد تامین می کنند بنابراین در صورت به صرفه شدن تولید باید قیمت هر کیلوگرم شیرخام سه هزارو ۸۵۰ تومان، گوسفند زنده ۳۹ هزار تومان، گوساله زنده ۳۳ هزارتومان باشد و دیگر تولید شیرخام با نرخ مصوب ۲۹۰۰ تومان زیان تولیدکنندگان را در پی دارد.

وی افزود: این درحالیست که به دلیل عدم تخصیص ارز بخش عمده نهاده های دامی در گمرکات رسوب شده که هزینه هنگفتی بابت انبارداری پرداخت می شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با بیان اینکه کشور ظرفیت تولید ۱۴ میلیون تن شیرخام را دارد گفت: اکنون ۱۱ میلیون تن شیرخام در کشور تولید می شود این بدان معناست که سه میلیون تن از ظرفیت تولید غیرفعال است.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.