مشکل تامین نهاده‌های دام و طیور در کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵
خضریان:

مشکل تامین نهاده‌های دام و طیور در کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس از بررسی مشکلات تولیدکنندگان صنعت دام و طیور در زمینه تامین نهاده‌ها در کمیته اقتصادی این کمیسیون خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، علی خضریان با اشاره به نشست امروز عصر کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، گفت: در جلسه امروز با توجه به شکایاتی که در زمینه تامین نهاده های دام و طیور واصل شده بود، موضوع در کمیته اقتصادی کمیسیون با حضوررنمایندگان و مسئولین دستگاه از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت، بانک مرکزی، گمرک نمایندگان اتحادیه های و تولید کنندگان صنعت طیور و خوراک دام و طیور مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نحوه عملکرد سامانه بازارگاه بررسی شد، این سامانه مسئول توزیع نهاده های دامی و تامین کننده ارز مرجع و دولتی است، در ادامه نیز به موضوع وجود بازار آزاد یا همان واسطه ها پرداخته شد که بر هزینه تمام شده و ایجاد مشکلات برای تولیدکنندگان صنعت طیور تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: براساس اظهارات سازمان های اجرایی و اتحادیه های تولیدی تعلیق قانون تمرکز موجب عدم شفافیت ها و مسئولیت ها بین دستگاه های اجرایی شده و زمینه فرافکنی و گریزاز مسئولیت را فراهم کرده است.

این نماینده مجلس توضیح داد: همچنین تولیدکنندگان از هزینه های بالای تولید متاثراز عدم تامین نهاده ها به قیمت دولتی در شرایطی که قیمت گذاری محصول نهایی به شدت تحت کنترل بوده گلایه مند هستند، بررسی ها نشان می دهد در حالی که حدودا یک سوم نهاده های تولید به قیمت ارز مرجع تامین می شود فشار زیادی روی تولیدکنندگان است که تمام محصول را به نرخ تولید عرضه کنند و این مانع صرفه اقتصادی و زمین گیر شدن امر تولید شده است. در شرایطی که نظارت کافی و اثرگذاری بر تولید کالای نهایی تا مرحله مصرف وجود ندارد.

خضریان در ادامه گفت: یکی دیگر از موارد مطروحه وجود انحصار در واردات نهاده های دامی بود، سهم قابل ملاحظه ای از واردات در دست تعداد محدودی وارد کننده است که تاثیر آن بر قیمت و شرایط توزیع نهاده های دامی مورد توجه قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بیان کرد: در پایان جلسه مقرر شد سازمان های اجرایی به سوال های طرح شده و سوالات کتبی که از سوی کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ درباره عملکرد آنها و مطالبی که در جلسه مطرح کردند، در اسرع وقت و به طور مستند پاسخ دهند، همچنین کمیسیون اصل ۹۰ گزارش این پرونده در دو محور اساسی تعیین متخلفین و پیشنهاد برای اصلاح رویه ها را با همکاری دیگر نهادهای پژوهشی و نظارتی پیگیری و آماده می‌کند تا مشکل نهادهای دام و طیور رفع شود.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.