استاندارد اجباری عسل امسال اجرایی می‌شود - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
مجری طرح ملی توسعه زنبورداری:

استاندارد اجباری عسل امسال اجرایی می‌شود

غفاری، مجری طرح ملی توسعه زنبورداری گفت: از امسال استاندارد اجباری عسل اجرایی می‌شود.

به گزارش اکودام به نقل از صدا و سیما، مجری طرح ملی توسعه زنبورداری در نشست خبری امروز که به مناسبت روز جهانی زنبور برگزار شد، گفت: از امسال با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان استاندارد، استاندارد اجباری عسل اجرایی می‌شود تا به این ترتیب جلوی سوء استفاده از بازار این محصول گرفته شود.

مشیر غفاری افزود: در حال حاضر با تولید عسل‌های غیر طبیعی برخی از بازار زنبور عسل سوء استفاده می‌کنند که با اعمال استاندارد اجباری محصول اصلی شناسایی می‌شود و از راهیابی محصولات غیر طبیعی عسل به بازار جلوگیری می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر روش‌های تشخیص عسل اصل از تقلبی بسیار پرهزینه است که برای کاهش هزینه در این حوزه نیز مقرر گشته که شرکت‌های دانش بنیان ورود کنند و باهزینه‌ای بسیار اندک تشخیص عسل تقلبی از اصل را میسر کنند.

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری افزود: در حال حاضر در کشور ۵۳ نوع عسل مختلف تولید می‌شود که این مهم با توجه به تنوع اقلیمی کشور میسر گشته است.

غفاری اظهار داشت: با توجه به این که نگهداری از زنبور عسل حرفه‌ای کم هزینه و کم آب بر است، حمایت در این حوزه می‌تواند به توسعه این بخش کمک شایانی کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر محدودیت‌هایی در خصوص عرصه استقرار زنبورداران وجود دارد که با مذاکرات مختلف قرار است از عرصه‌های قابل استفاده شهرداری‌ها برای پرورش زنبور بهره گیری شود.

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری گفت:‌ پیشنهاد ما این است که یک جهاد گرده افشانی زنبور عسل اتفاق بیافتد و در همین راستا نیز در بنیه وزارت جهاد کشاورزی ستاد گرده افشانی تشکیل شود.

وی با اشاره به این که در سال ۹۸، ۱۱۲ هزار تن عسل در کشور تولید شده است، گفت: در حال حاضر کشورمان به لحاظ تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد.

غفاری افزود: در سال‌های گذشته به طور متوسط سالانه هزار و چهارصد تا هزار و پانصد تن عسل صادر شده است، ولی با توجه به مشکلات به وجود آمده ناشی از کرونا در حال حاضر صادرات متوقف شده است، اما امیدواریم که در ماه‌های پیش رو با استاندارد اجباری عسل و همچنین باز شدن راه‌های صادراتی امکان صادرات این محصول بیش از پیش فراهم شود.

وی ادامه داد: در کشورمان ظرفیت صادراتی سالانه ۵ هزار تن عسل وجود دارد که امیدواریم با تدابیر اتخاذ شده بتوانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری، با اشاره به این که تولید محصولات جانبی غیر از عسل در دستور کار وزارت جهادکشاورزی قرار دارد اظهار داشت: در حال حاضر کشورمان موفقیت‌های خوبی در خصوص تولید ژل رویال و زهر زنبور عسل به دست آورده است.

غفاری افزود: از سال ۹۷ تا ۹۸ تعداد کلونی‌های زنبور عسل رشد ۲۶ درصدی داشته و در همین مدت زمان تعداد زنبورستان‌ها با رشد ۱۵ درصد از ۸۵ به ۹۸ هزار رسیده است، همچنین تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷ به ۱۱۲ هزار تن در سال ۹۸ رسیده که این به معنای افزایش ۲۴ درصدی در تولید عسل است.

وی گفت: ۷ ایستگاه اصلاح نژاد زنبور عسل نیز در کشور شکل گرفته است که این موضوع به افزایش تولید در کشور کمک می‌کند. همچنین زنبور داران در استفاده از فناوری روز در شرایط بهتری نسبت به گذشته قرار گرفتند.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیتعهد شرکت پشتیبانی امور دام به تامین گوشت بازار داخل

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین شیرزاد، مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: این شرکت طی سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۴ میلیون تن...

کشاورزیواردات گوشت منجمد افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، تأمین بازار کالاهای اساسی با کمترین نوسان قیمتی ضامن امنیت غذایی است. پس از برخی سیاست گذاری‌های ا...

کشاورزیگندم‌کاران از کمباین‌های دارای معاینه فنی استفاده کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی برآورد کرد ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری ت...

کشاورزیبرخورد با گران‌فروشی در بازار حبوبات/مقابله بازرسان با محتکران

به گزارش خبرنگار مهر، رصد بازار کالاهای اساسی به شکل هفتگی چند سالی است که از سوی خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری مهر انجام...