برخی نظریات و ادعاهایی مبنی بر ارتباط فنآوری ۵G و ویروس کرونا در صفحات اجتماعی مطرح شده است و به همین علت برخی از شهروندان کشورهای اروپایی در مخالفت با این تکنولوژی، تاسیسات اینترنت نسل پنجم را به آتش کشیدند.
به گزارش اکودام به نقل از خبرنگاران پویا؛ گمانهزنیها درباره منشأ ویروس کرونا و نحوه شیوع فراگیر آن در جهان باعث شکلگیری تئوریهایی در سراسر جهان شد؛ بسیاری از افراد و دانشمندان و متخصصان سعی کردند تا این بحران را تحلیل کرده و مضررات و آثار به جای مانده از آن را پیشبینی کنند.
در این میان تئوریای شکل گرفت که انتقاد خودش را به سمت علم و تکنولوژی سوق میداد؛ در بسیاری از صفحات اجتماعی نظری مطرح شد که سعی میکرد منشأ و نحوه شیوع فراگیر ویروس کرونا را به صنعت 5G و آنتنهای مخابراتی نصب شده در جهان ربط دهد.
به گفته پایگاه اطلاعاتی “vox” داستان از آنجا شروع میشود که در ۲۰ ژانویه فردی به نام “جان گرگوری” در وبسایت فرانسوی “Les moutons enragés” شایعهای را مبنی بر ارتباط شیوع ویروس کرونا و تکنولوژی 5G مطرح میکند.
او در نظریه خود بیان میکند که موج میلیمتری استفاده شده در فنآوری 5G مرتبط با انتشار ویروس کووید۱۹ است و برای اثبات ادعای خود به نصب آنتنهای 5G سه ماه قبل از شیوع کرونا در شهر ووهان اشاره میکند.
انتشار این نظریه باعث میشود تا این فکر که ویروس کرونا محصول فنآوری 5G است در اذهان مردم جهان شکل بگیرد؛ رفته رفته این شایعات در بسیاری از صفحات اجتماعی و وبلاگها منتشر میشود و گمانهزنیهای بسیاری در اینباره شکل میگیرد.
برخی اظهار داشتند که شبکه 5G باعث تابش گسترده شده و میتواند ویروس کرونا را منتقل کند؛ برخی دیگر ادعا کردند که این فنآوری و ارتباطش با ویروس کووید۱۹ برای محاصره زمین استفاده شده است؛ برخی دیگر اظهار داشتند که شیوع ویروس کرونا توطئهای برای نصب آنتنهای 5G در سراسر جهان است.
این نظریهها رفته رفته منتشر شدند و بسیاری از افراد نیز صحت آنان را مدنظر قرار داده و شروع به مخالفت با فنآوری 5G کردند.
این نگرانی که آنتنهای 5G باعث شیوع ویروس کرونا شده و میتوانند سلامت انسانها را با ویروسهای قویتر تهدید کنند، باعث شکل گیری تظاهرات در برخی از کشورها شد.
در این میان انگلیس یکی از کشورهایی بود که برخی از شهروندان آن مخالفت خود را با توسعه فنآوری 5G نشان دادند و با حضور در خیابانهای لندن دست به اعتراض زدند.
معترضین در سخنان خود اظهار داشتند که این فنآوری عامل اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان است و هرچه زودتر باید آنتنهای نصب شده در کشور انگلستان نابود شوند؛ اما مخالفان تنها به اعتراض راضی نشده و اقدام به آتش زدن برجهای مخابراتی و تجهیزات ارتباطی کردند.