زیان ۱۲۰۰ میلیاردی صنعت مرغ گوشتی در یک ماه/ ارسال نامه به رهبری - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
اکودام گزارش میدهد

زیان ۱۲۰۰ میلیاردی صنعت مرغ گوشتی در یک ماه/ ارسال نامه به رهبری

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغداران طی یک ماه اخیر حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان زیان کرده اند، از نامه تولیدکنندگان به رهبر انقلاب برای حل مشکلات این صنعت خبر داد.

حبیب اسدالله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به وضعیت نامناسب مرغداران گفت: طی حدود یک ماه گذشته مرغداران حدود ۱۲۰۰ میلیاردتومان زیان کرده‌اند و همچنان نیز در حال زیان هستند.

وی درباره دلایل این امر توضیح داد: بخشی از زیان ناشی از برنامه‌ریزی غلط بود که وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته ابلاغ کرد به منظور تنظیم بازار میزان جوجه‌ریزی باید از ۱۲۰ میلیون قطعه به ۱۴۰ میلیون قطعه برسد. ضمن اینکه شیوع کرونا باعث کاهش تقاضا در بازار شد.

این مقام مسئول قیمت تمام شده تولید یک کیلوگرم مرغ زنده را در حال حاضر حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که مرغداران هر کیلوگرم مرغ زنده را حدود ۵۶۰۰ تا ۶,۰۰۰ تومان می‌فروشند و کسی مرغ زنده را به قیمت بالاتر از این میزان خریداری نمی‌کند.

اسدالله نژاد قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم را نیز بین ۹۰۰۰ تا ۹,۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: اینکه دولت تعرفه صادرات مرغ را کاهش داده در شرایط فعلی کمکی به وضعیت مرغداران نمی‌کند ما برای برون رفت از شرایط فعلی نیاز به راهکار کوتاه مدت داریم.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی کردن برای صادرات، بازاریابی و اخذ مجوز برای این کار فرایندی زمان بر است در حالی که هم اکنون، حتی یک روز هم برای مرغداران حیاتی است.

اسدالله نژاد توضیح داد: پیشنهاد ما این است که برای حل چالش فعلی، شرکت پشتیبانی امور دام مستقیماً با تشکل‌های مرغداران یا خود تولیدکنندگان وارد مذاکره و معامله شود و مرغ‌های مازاد را جمع آوری کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر این شرکت با کشتارگاه‌ها در ارتباط است و کشتارگاه نیز مرغ زنده را کیلویی ۵۷۰۰ تا ۶,۰۰۰ تومان از مرغداران خریداری می‌کنند و لاشه آن را کیلویی ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان تحویل شرکت پشتیبانی امور دام می‌دهند در حالی که وقتی لاشه را ۱۲ هزار و ۷۰۰ می‌فروشند باید مرغ زنده را از تولیدکننده حداقل ۸,۳۰۰ تومان بخرند. بنابراین در این میان فقط کشتارگاه‌ها سود می‌کنند و نفعی برای تولیدکننده وجود ندارد.

این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که قرارداد سه جانبه ای میان دولت، تشکل‌های تولیدی و کشتارگاه امضا شود تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.

اسدالله نژاد در بخش دیگری از سخنان خود از ارسال نامه تولیدکنندگان به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: ما در این نامه از رهبر انقلاب درخواست کرده‌ایم که به مشکلات صنعت رسیدگی کنند چرا که در سال جهش تولید اگر شرایط به همین روال ادامه یابد و اقدام مؤثری برای تولید انجام نشود صنعت مرغ گوشتی کشور دچار چالش جدی می‌شود.

دیروز مرتضی رضایی، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به زیان گسترده مرغداران گفته بود: هم اکنون ۲۰ تا ۲۵ درصد مازاد تولید داریم و برای تشویق صاحبان این صنعت به استمرار تولید، عوارض صادرات این محصول را کاهش خواهیم داد تا مرغداران بتوانند مازاد تولید خود را صادر کنند.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانگوشت گوسفندی و گوساله گرم و تنظیم بازاری تامین است

به نقل از ایرنا، منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: گوشت گرم و منجمد تنظیم بازاری از دو مسیر ز...

دام، طیور و آبزیانانجمن صنفی گوشت برای تأمین نیاز بازار تعهد داد

انجمن صنفی کارفرمایی توزیع‌کنندگان فرآورده‌های گوشتی خام سفید و قرمز استان تهران، با صدور اطلاعیه‌ای از اعلام آمادگی کام...

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...