یک مجتمع دامداری 10 هزار رأسی با واردات 700 رأس گاو فلکویه از آلمان امیدوار است با توسعه آن در کشور به زودی خودکفایی در گوشت و کره رقم بخورد و کشور بی نیاز از واردات باشد.
مجتمع دشت رادین و آرین که برای اولین بار گاو فلکریه را در شرایط تحریم از کشور آلمان با هدف افزایش تولید گوشت و کره وارد کرد.
اغلب گاوهای صنعتی در کشور ما از نژاد هلشتاین شیری است که توانسته در طی این مدت تولید شیر کشور را به بیش از ۱۰ میلیون تن برساند و این قابل قبول است، اما دو ضعف در بخش گاوداری کشور وجود دارد. نخست اینکه هنوز نتوانستهایم شکاف تولید ۱۵۰ هزار تن گوشت که تا خودکفایی داریم را در دهههای گذشته پوشش بدهیم. دوم اینکه به دلیل اینکه شیرهای تولیدی چربی کمتری دارند، وابستگی زیادی به تأمین کره در کشور داریم.
گاو فلکویه آلمان نژادی دومنظوره است و از طریق آمیختهگری گاوهای محلی با گاو نژاد سمنتال اصلاح شده است. روزانه بیش از ۳۰ کیلوگرم شیر تولید میکند و چربی بیش از ۴ درصد دارد. بنابراین این امیدواری وجود دارد که استفاده کشور از این نژاد گاو بتواند مشکلات تولید گوشت و کره کشور را بهبود بخشد. مجتمع دشت رادین و آرین ۳۰۴ رأس از این دام را وارد کشور کردند و قرار است ۴۰۰ راس دیگر هم به زودی وارد شود.
فلکویه گاوی دومنظوره است که میتوان از آن برای تولید شیر یا گوشت و همچنین برای آمیختهگری با گاوان نژاد شیری و گوشتی استفاده کرد.
در حال حاضر جمعیت این گاو در جهان بیش از ۴۱ میلیون رأس برآورد میشود. این گاو در کشورهای اروپایی نظیر آلمان، اتریش، بلژیک، هلند، اسپانیا و سال ۲۰۰۹ در سوئیس پرورش داده میشود.
در مجارستان، فلکویه در بسیاری از دامداریهای کوچک وجود دارد و اهمیت آن رو به افزایش است. شیر این گاو حدود ۴.۳ درصد چربی و ۳.۷ درصد بازده اقتصادی بالاتری در تولید انواع فرآوردههای لبنی دارد.
این نژاد در عین تولید شیر مناسب اقتصادی، به دلیل ویژگیهای بسیار مناسب از نظر تولید، گوشت آن امتیاز ارزشمندی نسبت به نژادهای صرفا شیری دارد. از جمله میزان افزایش وزن بالاتر دارد، به طوریکه در روز ۱.۷ کیلوگرم افزایش وزن پیدا میکند. نسبت وزن لاشه هم بالاست.گوشت باکیفیتی دارد و در بازارهای اروپایی بسیار طرفدار دارد. هزینه خوراک این گاو هم پایین است و با علوفه ارزانتر و حتی به صورت چرا در مرتع تعلیف میکند و تکیه کمتر به مواد دانهای دارد.
همچنین قابلیتهایی دارد که میتواند در مناطق مختلف ایران به ویژه در مناطق روستایی و حتی مناطق محروم زمینه مناسب و نسبتا آسانی را برای تولید گوشت و شیر در مقیاس خرد و کلان فراهم کند.