رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تاکنون احداث ۶۴۰ هکتار گلخانه در سطح شهرستانهای مختلف استان مکان یابی شده و برای ساخت ۶۰۰ هکتار جواز تاسیس صادر شده است.
قوسی رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در راستای ارتقای بهرهوری و جهش تولید تفاهمنامهای در ۱۵ مهرماه سال گذشته و در جریان سفر معاون اول رییس جمهوری به استان توسط شرکت شهرکهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و استانداری خراسان جنوبی به امضا رسید.
او با بیان اینکه در این تفاهمنامه هدف گذاری شده که ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت گلخانه با پیشبینی اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان و پیشبینی میزان تولید بیش از ۲۸۰ هزار تن ایجاد شود، اظهار داشت: این میزان جهش ۱۰ برابر در سطح زیرکشت گلخانهها و جهش ۲۵ برابری در میزان تولید محصولات گلخانهای است.
قوسی عنوان کرد: اقدامات مختلف برای اجرای کامل این تفاهمنامه از همان روزهای ابتدایی آغاز شد و تاکنون ۶۴۰ هکتار در سطح شهرستانهای مختلف مکان یابی شده و برای احداث ۶۰۰ هکتار جواز تاسیس صادر شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: همچنین کارهای مطالعاتی ۱۵۴ هکتار آن توسط شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی تاکنون انجام شده و برای ۲۷۰ هکتار مجوز تامین آب توسط شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی صادر شده است.
او با اشاره به اینکه مشکل مالی در زمینه اجرای زیرساختهای گلخانهای نداریم، افزود: از مجموع ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای احداث این گلخانهها، ۳۰ درصد در تعهد استان است که تاکنون ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تامین شده و حدود ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از محل تبصره ۱۹ موافقت نامه مبادله شده است.
قوسی اضافه کرد: مابقی اعتبارات در تعهد شرکت شهرکهای صنعتی است که باید زیرساختهای ایجاد گلخانه را از محل سهم ۷۰ درصدی خود اجرا کند که پس از ایجاد زیرساختها، این اراضی با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به افراد متقاضی واگذار خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید همه دستگاههای متولی در راستای جهش تولید در اجرای طرح نهضت گلخانهای استان همکاری کنند، اضافه کرد: استاندار خراسان جنوبی در این نهضت همکاری خوبی داشت و ایده ایشان باعث جهش در زیرساختهای گلخانهای استان شد.
قوسی با اشاره به اینکه محصولات گلخانهای ارزآوری و هم ظرفیت اشتغال خیلی خوبی دارد گفت: کشت گلخانهای افزایش ۱۰ تا ۱۲ برابری تولید نسبت به فضاهای آزاد را دارد و از طرفی با توجه به شرایط کم آبی استان ظرفیت خوبی در راستای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.