۲۰ درصد در مصرف آب خراسان جنوبی صرفه جویی شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

۲۰ درصد در مصرف آب خراسان جنوبی صرفه جویی شد

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در سال‌های اخیر با مدیریت آب در بخش کشاورزی توانسته‌ایم حدود ۲۰ درصد در مصرف آب و سالانه ۱۰۰ میلیون کیلووات در مصرف برق صرفه جویی کنیم.

حسین امامی در پیامی به مناسبت روز جهانی آب اظهار داشت: این روز در سال ۱۳۹۹ مصادف با سوم فروردین ماه است که با شعار «آب و تغییر اقلیم، مسئولیت اجتماعی» معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه هدف از این نامگذاری توجه هرچه بیشتر به نقش انسان‌ها و مسئولیت اجتماعی آنان نسبت به آب و تغییر اقلیم است افزود: روز جهانی آب فرصتی برای تأمل دوباره درباره نقش آب در زندگی بشر و همچنین نقش ما در نجات و حفاظت از این ماده گرانبها و با ارزش است.

وی گفت: تغییر اقلیم تاثیر زیادی در بخش آب داشته و با تغییر چرخه‌های آب و هوایی، بخش‌هایی از دنیا دچار خشکسالی و بخش‌هایی نیز دچار سیلاب‌های مخرب شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: مهمترین مسئله پیش روی ما کاهش اثرات مخرب تغییر اقلیم و فراهم کردن شرایط و زمینه‌هایی برای سازگاری با این تغییرات است که بتواند کمترین اثرات منفی را بر جوامع بشری را داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه وزارت نیرو اقدامات مؤثری در این خصوص انجام شده است خاطرنشان کرد: تهیه و تدوین سند سازگاری با کم آبی از جمله آنها است که به عنوان اولین سند در کشور برای استان خراسان جنوبی توسط وزارت نیرو ابلاغ شد.

امامی گفت: در این سند سهم هر یک از ارگان‌های دولتی و همچنین مردم در به حداقل رساندن اثرات ناشی از کم آبی و خشکسالی به صورت دقیق و شفاف مطرح شده و امیدواریم بتوانیم با کمک تمامی مسئولین ذیربط و همه مردم این سند را به بهترین نحو عملیاتی و اجرایی کنیم.

وی گفت: در چند سال گذشته با مدیریت آب در بخش کشاورزی توانسته‌ایم حدود ۲۰ درصد در مصرف آب و سالانه ۱۰۰ میلیون کیلووات در مصرف برق صرفه جویی کنیم.

وی ادامه داد: در اجرای پروژه‌های عمرانی با وجود همه تنگناهای مالی اقدامات خوبی انجام پذیرفته و از آن جمله می‌توان به انتقال آب از محمدشهر به بیرجند اشاره کرد که نقش مهمی درپایداری آب شهر بیرجند تا افق ۱۴۰۵ دارد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: انتهای سال قبل با توجه به شیوع بیماری کرونا با افزایش ۲۳ درصدی آب در استان مواجه بودیم که با در مدار آوردن چاه‌های محمدشهر دغدغه‌ای برای شهر بیرجند نداشتیم.

وی اظهار داشت: از دیگر پروژه‌هایی که در حوزه تأمین آب سالم و پایدار انجام شده است، اجرای پروژه تامین آب درمیان و همچنین روستاهای اطراف با جمعیتی بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ نفر و کلنگ زنی پروژه انتقال آب از مختاران به بیرجند و انتقال آب از نیروگاه به طبس است که با حضور وزیر محترم نیرو صورت پذیرفت.

وی همچنین به احداث سد سیاهو سربیشه اشاره کرد و گفت: این پروژه که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده، اکنون به مرحله آبگیری رسیده و بخشی از سیلاب‌های فصل زمستان در این سد مهار شد و به زودی نیز بهره برداری و افتتاح رسمی آن انجام خواهد شد.

امامی ادامه داد: در بحث بازگشایی رودخانه‌ها هم اقداماتی خوبی از جمله نقشه برداری حدود ۷۵۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان، بازگشایی رودخانه شاهرود و مشارکت در اجرای پروژه فاز اول بند دره صورت گرفته است.

وی ضمن آرزوی سالی پر خیر و برکت همراه با سلامتی برای همگان اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مصرف بالای آب در این برحه از زمان و اهمیت در دسترس بودن این ماده حیاتی، همه هم استانی‌های عزیز نهایت دقت و اهتمام در مصرف آب را داشته باشند.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیبیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یک...

کشاورزیبیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یک...

کشاورزیهر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۸۵۰ و هر دست کله‌وپاچه ۸۷۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار مهر، رصد امروز پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ از بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد هر کیلو گرم گوشت مرغ بین ۹۲ تا ۹...

کشاورزیکاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در رویداد مه...