طرز تهیه نان باگت در خانه؛ روزهای قرنطینه را جذاب کنیم - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : دوشنبه, ۱۵ خرداد , ۱۴۰۲

طرز تهیه نان باگت در خانه؛ روزهای قرنطینه را جذاب کنیم

تا الان روش پخت نان‌های لواش، بربری و کماج را آموزش داده‌ایم و حالا سراغ نان باگت رفته‌ایم.

درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می‌شود گفت نان را درست می‌کنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه‌اش کنید. تا الان روش پخت نان‌های لواش، بربری و کماج را آموزش داده‌ایم و حالا سراغ نان باگت رفته‌ایم.

مواد لازم:

  • آرد: حدود ۵۰۰ گرم
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • مایه‌خمیر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آب ولرم: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • روغن‌مایع: ۱/۳ پیمانهه نان باگت
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. درجه حرارت فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه می‌دارد و مانع از خشک شدن نان‌ها می‌شود.

۲. شکر و مایه‌خمیر را در ظرفی مخلوط کنید و ۱/۲ پیمانه آب ۴۳ درجه را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید. (منظور از آب ۴۳ درجه این است که آب نه داغ باشد که باعث کشته شدن مایه‌خمیر شود و نه سرد باشد که مایه‌خمیر عمل نیاید.)

۳. آرد را ۳ مرتبه الک کنید.

۴. تخم‌مرغ و نمک را به وسیله مفتول بزنید تا از حالت لختگی درآید.

۵. آب، روغن و بکینگ‌پودر را به تخم‌مرغ اضافه کنید.

۶. در این مرحله مایه‌خمیر عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)

۷. خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه بکوبید.

۸. ظرف تمیزی را به کمک مقدار کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

۹. از خمیر گلوله‌هایی با اندازه مناسب جدا کرده و به فرم مطلوب درآورید سپس در سینی قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و مجددا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۱۰. در این مرحله به کمک قلمو خمیر را رومال می‌کنیم. برای این منظور ۱ قاشق سوپ‌خوری آرد را به اضافه ۱/۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسبی برسد سپس خمیر را اصطلاحا رومال کنید. این کار باعث براق شدن نان می‌شود. همچنین می‌توانید سطح نان‌ها را با کنجد تزیین کنید.

۱۱. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ نان‌ها طلایی شود.

نظر شما

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتآیا ماسک، می‌تواند نوعی واکسن برای مقابله با کروناویروس باشد؟

جهان همچنان منتظر واکسنی ایمن و موثر برای مقابله با بیماری کووید- ۱۹ است، اما تحقیقات جدید نشان داده است که میلیاردها نف...

بهداشت و سلامترییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: میزان ابتلا به کرونا بیشتر خواهد شد / دانش‌آموزان ا...

«پیام طبرسی» رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباه نتایج سفرهای بین شهری مردم بر میزان شیوع کرونا و همچ...

بهداشت و سلامتآموزش و پرورش: زنگ تفریح در مدارس ممنوع است / استفاده از ماسک هم الزامیست / مینی بوس و ون ...

عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش تهران در بخش خبری ساعت ۱۳ شبکه خبر درباره تمهیدات انجام شده برای بازگشایی مد...

بهداشت و سلامتاتحادیه اروپا: واکسن ضدکرونای «آسترازنکا» در آبان ماه توزیع می‌شود

در حالی که بسیاری از کشورهای قاره سبز با روند افزایشی موج دوم ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اتحادیه اروپا ، از توز...