طرز تهیه نان باگت در خانه؛ روزهای قرنطینه را جذاب کنیم - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵

طرز تهیه نان باگت در خانه؛ روزهای قرنطینه را جذاب کنیم

تا الان روش پخت نان‌های لواش، بربری و کماج را آموزش داده‌ایم و حالا سراغ نان باگت رفته‌ایم.

درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می‌شود گفت نان را درست می‌کنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه‌اش کنید. تا الان روش پخت نان‌های لواش، بربری و کماج را آموزش داده‌ایم و حالا سراغ نان باگت رفته‌ایم.

مواد لازم:

  • آرد: حدود ۵۰۰ گرم
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • مایه‌خمیر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آب ولرم: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • روغن‌مایع: ۱/۳ پیمانهه نان باگت
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. درجه حرارت فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه می‌دارد و مانع از خشک شدن نان‌ها می‌شود.

۲. شکر و مایه‌خمیر را در ظرفی مخلوط کنید و ۱/۲ پیمانه آب ۴۳ درجه را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید. (منظور از آب ۴۳ درجه این است که آب نه داغ باشد که باعث کشته شدن مایه‌خمیر شود و نه سرد باشد که مایه‌خمیر عمل نیاید.)

۳. آرد را ۳ مرتبه الک کنید.

۴. تخم‌مرغ و نمک را به وسیله مفتول بزنید تا از حالت لختگی درآید.

۵. آب، روغن و بکینگ‌پودر را به تخم‌مرغ اضافه کنید.

۶. در این مرحله مایه‌خمیر عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)

۷. خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه بکوبید.

۸. ظرف تمیزی را به کمک مقدار کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

۹. از خمیر گلوله‌هایی با اندازه مناسب جدا کرده و به فرم مطلوب درآورید سپس در سینی قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و مجددا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۱۰. در این مرحله به کمک قلمو خمیر را رومال می‌کنیم. برای این منظور ۱ قاشق سوپ‌خوری آرد را به اضافه ۱/۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسبی برسد سپس خمیر را اصطلاحا رومال کنید. این کار باعث براق شدن نان می‌شود. همچنین می‌توانید سطح نان‌ها را با کنجد تزیین کنید.

۱۱. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ نان‌ها طلایی شود.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتدستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو + نامه

رئیس جمهوری، به وزیر ارتباطات دستور داد طرح فروش اینترنتی دارو بدون هماهنگی با وزیر بهداشت، اجرا نشود.

بهداشت و سلامتایران برنده جایزه جهانی بدون دخانیات شد

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران پس از اهدای جایزه جهانی بدون دخانیات ۲۰۲۵ به معاون حقوقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از وی به دلیل رهبری حقوقی در عرصه سلامت تقدیر و تشکر کرد.

بهداشت و سلامتاعلام تخلف سازمان غذا و دارو از سوی هیئت مقررات‌زدایی

دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی اعلام کرد: سازمان غذا و دارو با ممنوع کردن همکاری داروخانه‌ها با سکوهای اینترنتی دچار تخلف شده و خلاف مصوبه هیئت مقررات‌زدایی و رأی دیوان عدالت اداری عمل کرده است.

بهداشت و سلامتنامه رئیس نظام پزشکی به پزشکیان درباره توزیع برخط دارو

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه ای به رئیس جمهوری، نسبت به عرضه برخط دارو و خدمات آزمایشگاهی، ابراز نگرانی کرد.