نکات مهم کرونایی هنگام پخت و پز مواد غذایی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴

نکات مهم کرونایی هنگام پخت و پز مواد غذایی

رییس انجمن تغذیه ایران برخی نکات مهم در خصوص پخت و پز مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال کروناویروس را توضیح داد.

دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز  با بیان اینکه در شرایط فعلی توصیه می‌شود از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شده و روش پخت اصلی گوشت‌ها به صورت آبپز یا بخارپز باشد، ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در روش طبخ، درجه حرارت قسمت‌های مختلف ماده غذایی در طول پخته شدن است؛ چراکه در کباب و گریل کردن، انتقال درجه حرارت به عمق گوشت ممکن است به میزان لازم برای از بین بردن کروناویروس و سایر عوامل بیماری‌زا کافی نباشد.

وی با تاکید بر اینکه انواع گوشت و تخم مرغ باید به طور کامل پخته شود، اظهار کرد: دمای داخلی ایمن برای پخت گوشت ۷۰ درجه سانتی‌گراد است. بنابراین غذاهای پخته‌ای که در یخچال نگهداری می‌شوند برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند؛ به گونه‌ای که همه جای آن حدود۷۰ درجه سانتیگراد حرارت ببیند.

رزاز با بیان اینکه به طور خاص، کرونا ویروس‌ها مستعد تخریب در دمای معمولی پخت و پز (۷۰ درجه سانتیگراد) هستند، گفت: بنابراین، باید از مصرف محصولات حیوانی خام یا نیمه پخته پرهیز شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از آلودگی متقابل غذاهای پخته با گوشت خام، شیرخام یا امعا و احشا حیوانی خام باید با احتیاط و کاملا تفکیک شده و در یخچال قرار داده شود.

این متخصص تغذیه در خاتمه با تاکید بر اینکه تا حد امکان از رستوران ها غذا تهیه نکنید، گفت: اگر اصول بهداشتی توسط کارکنان مرتبط، در تهیه و توزیع غذا رعایت نشود، آلودگی منتقل می‌شود. با این حال در صورت سفارش غذا  به صورت بیرون بر سفارش دهید و مجددا غذاها را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتواکسن زونا می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند

محققان گزارش دادند افرادی که واکسن زونا دریافت می‌کنند، ۲۳ درصد کمتر در معرض مشکلات سلامتی مانند سکته مغزی، نارسایی قلبی...

بهداشت و سلامتپیری جمعیت ایران از دنیا پیشی گرفت؛ رشد سالمندی ۳ برابر میانگین جهانی

فاطمه محمد بیگی، رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی در یک برنامه رادیویی، با بیان اینکه قانون جمعی...

بهداشت و سلامتاعلام شرایط جمع آوری «دارو» از بازار

امیرحسین حاجی میری، گفت: اطلاعات فرآورده‌های دارویی که دچار نقص کیفی هستند، از مسیرهای مختلف به سازمان غذا و دارو می...

بهداشت و سلامتآقای وزیر! چه خبر از تیم رصد دارویی

احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کرده‌اید. شما به دارو به عنوان حیاتی ترین کالای استراتژیک شناخته می‌شود که می‌بایست ...