مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۳۰ گروه متشکل از ۶۰ نفر از کارشناسان و بازرسان اداره کل دامپزشکی استان مرکزی وظیفه نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی در ایام نوروز را برعهده دارند.
دکتر محسن شانقی روز یکشنبه افزود: طرح تشدید نظارت نوروزی اداره کل دامپزشکی این استان از بیست و پنجم اسفندماه در این استان آغاز و تا پانزدهم فروردین ماه ادامه می یابد.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۱۵۰مرکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح توسط بازرسان بهداشتی استان مورد بازرسی قرار گرفته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان برخورد قانونی میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: عرضه و فروش هر گونه فرآورده خام دامی در حاشیه خیابان و به صورت دورهگردی ممنوع است و نیاز است مردم از خرید این گونه فرآوردههای غیر بهداشتی خودداری کنند.
شانقی از مردم خواست فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنند.
وی گفت: خرید مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ(جگر،سنگدان ودل) تنها باید به صورت بسته بندی بهداشتی که دارای مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء (۷۲ ساعت پس ازتولید) و شرایط نگهداری (داخل یخچال درب بسته و دارای برودت صفر تا چهار درجه سانتیگراد) انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: خارج و قطعه کردن گوشت مرغ از بسته بندی در محیط مغازه مرغ فروشی به دلیل عدم نظارت بهداشتی و آلودگیهای ثانویه ممنوع بوده و مردم باید از خرید گوشت طیور باعنوان های پاک شده و یا قطعه بندی شده در مغازه خودداری کنند.
شانقی ادامه داد: شهروندان باید از خرید تخم مرغهای فاقد تاریخ تولید و مشخصات و گوشت قرمز فاقد مهر بازرسی بهداشتی و برچسب نشانه گذاری کشتارگاه که در خارج از یخچال نگهداری می شود،خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از مردم خواست هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به این اداره کل اطلاع دهند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.