خاویار سبز فرصتی برای رسیدن به کشاورزی پایدار - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۴
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان مطرح کرد؛

خاویار سبز فرصتی برای رسیدن به کشاورزی پایدار

عباس اشکانی گفت: امسال ۱۷هکتار از اراضی شهرستان بمپور به زیر کشت کینوا یا همان خاویار سبز رفته است.

عباس اشکانی، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: شرایط آب و هوایی استان از یک سو و تحمل بالای گیاه کینوا در مقابل خشکی و شوری، فرصتی مناسب برای توسعه کشت این گیاه برای رسیدن به کشاورزی پایدار، تولید صنعتی و تغذیه مناسب می باشد.

وی بیان کرد: با توجه به دامنه تحمل بالا به درجه حرارت در دو فصل بهار و پائیز بسته به شرایط اقلیمی در اکثر مناطق قابلیت کشت دارد در مناطق جنوبی استان کشت پاییزه و تاریخ کشت اواخر شهریور تا اواخر آبان ماه است.

این مقام مسئول در خصوص ارزش غذایی کینوا گفت: دانه کینوا یک شبه غله با ارزش غذایی بالا، کم حجم و بسیار خوش هضم است و یک منبع غنی از پروتئین،آهن،منیزیم،فیبر،فسفر و ویتامین B2 می باشد بطوری که در کشورهای آمریکای جنوبی به خاویار سبز معروف است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: نیاز آبی این گیاه مانند گندم استدر این راستا طی سال جاری ۱۷هکتار در شهرستان بمپور کشت و پیش بینی می‌شود در اردیبهشت ماه ۳۵تن دانه کینوا با کیفیت برداشت شود.

اشکانی با اشاره به تحمل شوری کینوا اذعان کرد: در اراضی شور با phحدود ۸قابلیت کشت وتولید اقتصادی دارد.

گفتنی با توجه به ارزش اقتصادی بالای کینوا، این محصول می‌تواند منبع ارز آوری برای کشور باشد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.

اقتصاد و کشاورزیفائو مرکز ثقل همکاری‌های بین‌المللی کشاورزی و غذا است

وزیر جهاد کشاورزی، نقش سازمان غذا و کشاورزی (فائو) در تسهیل دسترسی مردم به غذا را محوری دانست و گفت: فائو می‌تواند مرکز ثقل هماهنگی و همکاری‌های بین کشورهای دنیا در حوزه کشاورزی و غذا باشد.

اقتصاد و کشاورزیبحران آب لرستان به مرحله تنش آبی رسید / کاهش ۹۰ درصدی بارندگی در ۲ حوضه آبریز کرخه و کارون...

بحران آب لرستان، این روزها نگرانی‌هایی در مورد تامین آب شرب مردم ایجاد کرده است. خشکسالی و کاهش بارندگی، مدیریت نادرست م...