دامداران و عشایری که برای بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی پروانه دارند فقط تا پایان اسفند می توانند این پروانه را تمدید کنند.
۱۰ بهمن ماه سال ۹۶ بود که در برخی از استان ها زمزمه ی الکترونیکی شدن صدور و تمدید پروانه ی چرای دام شنیده شد. تصمیمی که عده ی زیای از مسئولان آن را برای ادامه حیات مراتع و همچنین سهولت کار دامداران بسیار پر اهمیت توصیف کردند. اما بر اساس آمار اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی انگار دامداران و مرتع داران این استان از این موضوع عقب مانده اند. در حالی که فقط تا پایان اسفند برای تمدید الکترونیکی پروانه چرا مهلت دارند.
«علیرضا نصرآبادی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به رسانه های گروهی گفت: این طرح به منظور کاهش حضور مرتعداران و بهره برداران برای تمدید و یا پرداخت هزینه پروانه چرای دام انجام می شود.
به گفته وی تاکنون به دلیل شرایط خشکسالی در حالی که در سایر استان های کشور از دو سال قبل این امر کلید خورده بود، در خراسان جنوبی طرح الکترونیکی شدن امسال عملیاتی شد.
علیرضا نصرآبادی افزود: تمدید پروانه چرای دام از طریق درگاه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت جهاد به آدرس WWW.Eagri.maj.ir انجام می شود.
وی بیان کرد: دامداران و بهره برداران با مراجعه به این پنجره در هر زمان و مکان می توانند درخواست خود را پیگیری کنند.
وی تاکید کرد: اطلاع رسانی در این مورد در همه ی شهرستان های استان به طور مجزا انجام شده است.
نصرآبادی ادامه داد : پس از ثبت درخواست مرتعدار ، عملیات بررسی درخواست در اداره شهرستان انجام می شود و پروانه مرتعداری فرد تمدید و از طریق پیامک به وی اعلام می شود.
نصرآبادی شرایط دامداران را مد نظر قرار داد و گفت: به دلیل شرایط خشکسالی با دامداران استان مدارا کردیم و پرداخت هزینه های تمدید پروانه را کمی سهل تر گرفتیم.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی یادآور شد: هر چند در همین شرایط خشکسالی دامداران ما توانسته اند سالانه ۸۰۰ هزار تن علوفه ی خشک برداشت کرده اند.
وی پرداخت نکردن عوارض سالانه پروانه ی چرای دام توسط برخی دامداران را متذکر شد و گفت: امسال در طرح الکترونیکی شدن پروانه ی چرای دام مقرر شده عوارض سالهای قبل به نرخ امسال محاسبه شود.
وی این نکته را نیز یادآور شد که این مبلغ به ازای هر راس دام حدود هزار و ۱۰۰ تومان است، به همین دلیل مبلغ هنگفتی نخواهد بود که دامدارانمان نتوانند آن را پرداخت کنند.
وی از دامداران درخواست کرد نسبت به تسویه حساب خود تا قبل از پایان سال اقدام کنند.
نصرابادی عنوان کرد: در صورت تمدید نشدن پروانه چرای دام از سوی مرتعدار به مدت سه سال متوالی و یا پنج سال متناوب پروانه مرتعداری آن ها بدون اعتبار و باطل می شود.
وی در پایان افزود: مرتعداران می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و یا هرگونه سوال در این خصوص به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری محل سکونت خود مراجعه کنند.