مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی گفت: ۸۵۰ راس دام سبک و ۲۰ راس دام سنگین در منطقه زلزلهزده قطور دفن بهداشتی شد که این روند در راستای ارتقای بهداشتی منطقه همچنان ادامه دارد.
کامیار داهیم روز دوشنبه افزود: در راستای پیشگیری از بروز بیماریهای دامی و بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، دفن بهداشتی و اصولی احشام منطقه زلزلهزده در دستور کار قرار گرفته و ۲۰ کارشناس در این مناطق نظارت جدی بر این مساله دارند.
وی با بیان اینکه بلافاصله بعد از وقوع این حادثه تیمهای پایش و ارزیابی در منطقه حضور یافته و مشکلات، تنگناها و مسائل موجود در حوزه دامپزشکی در روستاهای آسیب دیده را احصا کردند، گفت: وظیفه دامپزشکی استان نظارت بر جمعآوری و دفن بهداشتی لاشههاست تا از بروز بیماریهایی مانند شاربن و هاری و سایر بیماریهای دیگر جلوگیری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان از آسیبدیدگان خواست تا برای دفن بهداشتی تلفات دامهای خود از توان نظارتی کارشناسان دامپزشکی بهره بگیرند و ضمن همکاری با اکیپ های دامپزشکی در اسرع وقت جهت پیشگیری از بروز بیماریهای دامی و بیماریهای قابل انتقال بین انسان ودام نسبت به دفن بهداشتی دامها تلف شده اهتمام لازم را داشته باشند.
روز یکشنبه چهارم اسفندماه ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن بی از ۲ هزار راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.