با انباشت دام در دامداری های کشور، قیمت گوشت کاهش یافته اما دامداران از قیمت پایین ناراضی هستند و 3 سناریو برای جلوگیری از انباشت دام مطرح می کنند.
گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است قیمت گوشت روند کاهشی خود را در روزهای گذشته ادامه داده وگوشت مخلوط گوساله کیلویی ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرود. گوشت ران و دست گوساله هم کیلویی ۶۷ هزار تومان عرضه میشود.
کاهش قیمت گوشت در بازار به دلیل افزایش تولید گوشت انجام شده که طبق اعلام دامداران استانهای مختلف دام آنها دستشان مانده است، از چند ماه گذشته دامداریهای استانها معترض هستند که دام آنها در دستشان مانده و خریداری برای آنها نیست.
*۳پیشنهاد دامداران برای جلوگیری از انباشت دام در دامداری ها
در این میان آنها چندین پیشنهاد داشتند؛ نخست آنکه شرکت پشتیبانی امور دام خریداری کرده و به عنوان ذخیره استراتژیک نگهداری کند و در زمان لازم به بازار تزریق کند تا قیمتها هم متعادل شود.
سناریوی دوم اینکه واردات گوشت به کشور قطع شود. کشور سالانه ۱۵۰ هزار تن نیاز به واردات گوشت دارد که در طول سال وارد میکند.
سناریوی سوم اجازه صادرات به تولیدکنندگان داده شود. اما برای سناریوی سوم مخالفانی وجود دارد و اینکه از آنجا که تولید داخل پایدار نیست و انباشت دام در دامداریها مقطعی است، صدور مجوز صادرات قیمت را همانند سال گذشته که قیمت به کیلویی ۱۲۰ هزار تومان هم رسید بحرانی خواهد کرد.
دامداران قیمت هر کیلو دام زنده را ۲۵ هزار تومان می فروشند اما قیمت گوشت در بازار کیلویی بیش از ۶۰ هزار تومان است بر اساس یک عرف معمول قیمت گوشت در بازار باید دو برابر قیمت دام زنده باشد.
*ثبات قیمت گوشت مرغ
بر اساس گزارش میدانی خبرنگار فارس قیمت مرغ هم در هفتههای گذشته ثابت مانده و کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود. تولیدکنندگان مرغ بارها اعتراض کرده اند که این قیمت برای آنها مقرون به صرفه نیست و ضرر میکنند، اما برخی کارشناسان این حرف آنها را قبول ندارند و معتقدند با کاهش قیمت تمامشده میتوان حاشیه سود ایجاد کرد.
*می توان به جای افزایش قیمت محصول هزینه ها را کم کرد
قیمت تمامشده تولید در کشور ما بالاست، بیش از ۷۰ درصد خوراک دام و طیور وارداتی است و با هر نوسان در بازارهای جهانی، قیمت داخل هم نوسان پیدا میکند اگرچه دولت با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی تلاش میکند که جلوی نوسانهای قیمت را بگیرد، اما وجود دلالیهای گسترده در این حوزه اجازه این کار را حتی به دولت هم نمیدهد.
از سوی دیگر هزینه پرت انرژی در مرغداریهای کشور بالاست و در مرحله نخست هدفمندی یارانهها قرار شد ۱۷ هزار مرغداری کشور از نظر تعدیل مصرف انرژی اصلاح شوند، اما هیچوقت چنین نشد. از سوی دیگر نژادهای مرغ در کشور میتواند بهرهورتر باشد.
هر کیلو ران مرغ ۹۸۰۰ تومان، ران مرغ بدون کمر ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان، سینه مرغ ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان، سینه کبابی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، فیله مرغ ۲۵ هزار تومان، کتف و بال ۱۳ هزار تومان، گردن مرغ ۴ هزار و ۷۰۰ تومان، ساق مرغ ۲۲۰۰ تومان به فروش میرود.
همچنین قیمت ماهی آزاد قزلآلا در بازار تهران ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان، ماهی تیلاپیا ۵۳ کیلویی هزار تومان عرضه می شود.