انصاری: مدیریت نادرست پسماند شهری سالانه ۸۷ همت خسارت زیست محیطی به کشور می‌زند - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳

انصاری: مدیریت نادرست پسماند شهری سالانه ۸۷ همت خسارت زیست محیطی به کشور می‌زند

به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در کشور، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که مسئله محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست، بلکه موضوع کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن همه دست به دست یکدیگر دهند.

وی بیان کرد: امروز در اینجا گرد هم آمدیم تا به یکی از مهم‌ترین چالش‌های محیط زیستی کشورمان یعنی مدیریت پسماند بپردازیم؛ مسئله‌ای که نه تنها بر سلامت عمومی و محیط زیست تاثیر می‌گذارد، بلکه به طور مستقیم با کیفیت زندگی شهروندان ما در ارتباط است.

رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: مدیریت صحیح پسماندها گامی اساسی در حفاظت از محیط زیست است. جلوگیری از آلودگی خاک، آب و هوا و کاهش اثرات منفی بر سلامت انسان و اکوسیستم‌ها، کمک به صرفه جویی در منابع طبیعی و کاهش نیاز به استخراج مواد خام از طریق بازیافت مواد ارزشمند موجود در پسماندها، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای یا جلوگیری از دفن و سوزاندن غیر مجاز پسماندها، کمک به حفظ زیستگاه‌های طبیعی و گونه‌های زیستی و تعهد به نسل‌های آینده برای حفظ منابع و محیط زیست از ثمرات این موضوع است.

وی ادامه داد: سالانه قریب به ۲۱ میلیون تن پسماند عادی، ۱۵۰ هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، ۳۵ میلیون تن پسماند صنعتی، ۱۷۰ میلیون پسماند کشاورزی، ۸ میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه و ۱۵۰ میلیون تن نخاله‌های ساختمانی تولید می‌شود.

انصاری افزود: میزان پردازش زباله در کشور ۷.۴ درصد در مقایسه با متوسط جهانی که ۱۳.۵ درصد است، می‌باشد میزان دفع ۶۸.۲ درصد در مقایسه با متوسط جهانی که ۳۶.۶ است، می‌باشد.

انصاری گفت: بنابر مطالعات، اختلاف فاصله بین وضعیت کنونی تا رسیدن به استاندارد متوسط جهانی یک ظرفیت اقتصادی معادل ۱۰.۲ میلیارد دلار در بازیافت و استخراج از مواد حاصله ایجاد می‌کند، در صورتی که بر اساس گزارش سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، مدیریت نادرست پسماند شهری، دفن غیر اصولی، عدم تفکیک، عدم بازیافت مناسب سالانه حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان خسارات زیست محیطی به کشور وارد می‌کند.

رئیس سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: نبود سیستم‌های حمل و نقل مکانیزه باعث می‌شود درصد بالایی از بودجه شهرداری‌ها به بخش اول فرایند مدیریت پسماند یعنی جمع‌آوری اختصاص یابد که آن هم به صورت ناقص انجام می‌شود. بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، ۷۵ درصد پسماند شهری تولیدی در کشور دفن می‌شود که از این میزان ۷ درصد به صورت دفن بهداشتی و ۹۳ درصد باقیمانده به صورت غیر بهداشتی و تلمباری در زمین دفن می‌گردد.

وی اظهار کرد: ظرفیت خطوط پردازش پسماند عادی در کشور در حدود ۳۰ درصد از میزان پسماند تولیدی است. مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مدیریت پسماندها در سال ۱۳۸۳ اولین گام را برای مدیریت هماهنگ و منظم پسماندها برداشت و با عنایت به اینکه در قانون مدیریت پسماند نهادهای ناظر و مجری مدیریت پسماند با شفافیت کامل اعلام شده‌اند، پس از گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون مدیریت پسماند، کماکان شاهد مشکلات محیط زیستی ناشی از عدم مدیریت صحیح پسماند در کشور هستیم.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیطرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت / سهم زراعت چوب ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا احمدی، مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیش‌بینی کرد: با استقبال مردم و بخش خصوصی، سهم زرا...

کشاورزیایران به ۸۰ کشور خرما صادر می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از صادرات خرمای ایران به بیش از ۸۰ کشور ج...

کشاورزیتنظیم بازار روغن، منوط به تسریع واردات روغن خام است

به گزارش خبرگزاری، محمد مختاریانی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی گفت: واردات روغن خام در مقایسه با مدت مشابه...

کشاورزیکاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن صنایع روغن نباتی ایران، محمد مختاریانی روز جمعه با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسا...