ایران غیرقابل سکونت نمی‌شود - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

ایران غیرقابل سکونت نمی‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ۲۸ ژوئن مصادف با ۲۸ خرداد روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی است. امروز یکشنبه سوم تیر همایش مقابله با بیابان‌زایی، در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد. عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم بزرگداشت روز مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی با اشاره به شعار «اتحاد برای سرزمین؛ میراث طبیعی، آینده ما» گفت: در حال حاضر چالش‌های مهم منابع طبیعی در جهان، نوسانات اقلیمی و تغییرات جوی، کمبود آب شیرین و پدیده بیابان‌زایی است.

وی افزود: پدیده بیابان‌زایی در قالب خشک شدن پوشش گیاهی و سفره‌های آب زیرزمینی، منجر به فقر و مهاجرت اکولوژیکی شده و پدیده‌های از قبیل سیل و فرسایش خاک را به دنبال خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران سابقه طولانی در مبارزه با بیابان‌زایی دارد، عنوان کرد: ایران بیابان زدایی را از سال ۱۳۳۸ آغاز کرده است و پس از انقلاب روی بیابان زدایی حدود ۱.۴ میلیون هکتار کار شده و ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی نیز مالچ پاشی شده است.

وی با تاکید بر اینکه بر خلاف گفته‌ها، ایران محکوم به خشکی و غیر قابل سکونت شدن نیست، گفت: با دانش امروز و بهره‌گیری از هوش مصنوعی مشخص شده است که فقط در ۴ استان حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در کشور، در صورت توسعه جنگل کاری امکان افزایش ۲۰ درصدی رطوبت و کاهش میانگین دمای ۳ درجه سانتیگراد وجود دارد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم، افزود: اقدامات خوبی در زمینه آبخیزداری و آبخوان داری در کشور انجام شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امروز با انجام اقدامات آبخوان داری در بالادست ۱۰ هزار رشته قنات، افزایش آب قنوات، مهاجرت معکوس و توسعه کشاورزی در حوزه این قنوات محقق شده است که در صورت ادامه این فعالیت‌ها می‌توان این دستاورد را به ۳۰ هزار رشته قنات دیگر نیز توسعه داد.

نوبخت در پایان عنوان کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی وسعت کشور، ۱۲۵ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش خاک قرار دارد که ۱۲۰ میلیون هکتار آن در حوزه آبخیزداری و ۱۴ میلیون هکتار آن در حوزه آبخوان داری قرار می‌گیرد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.