شیلات، اولویت نخست سرمایه‌گذاری بانک کشاورزی باشد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

شیلات، اولویت نخست سرمایه‌گذاری بانک کشاورزی باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه صبح امروز امنیت غذایی که با حضور معاونان، مسؤولان و مدیران کل شیلات و رؤسای استانی به صورت وبیناری برگزار شد، گفت: با فراهم شدن پایه و اساس جهش تولید در آبزی‌پروری، اولویت نخست این وزارتخانه جذب سرمایه‌گذار، تسهیل‌گری صدور مجوزها و ایجاد جهش تولید در صید و صیادی و آبزی‌پروری به ویژه در استخرهای دومنظوره است.

وی افزود: ماهی‌دار کردن همه منابع آبی داخلی استان‌ها و آب‌بندهای بخش کشاورزی با هماهنگی استانداری‌ها و سازمان‌های فعال، کمک بسیار مؤثری در تأمین پروتئین مورد نیاز مردم همان استان خواهد داشت.

وی حفظ امنیت غذایی را رکن اساسی موفقیت در عرصه سیاست‌های اجرایی دانست و تاکید کرد: ملتی که در تأمین غذا وابسته باشد، قادر نخواهد بود امنیت‌های سیاسی و اقتصادی خود را حفظ کند.

نیکبخت با تاکید بر ضرورت حفظ دستاوردهای دولت سیزدهم و توجه به جهش تولید و جلب مشارکت حداکثری مردم در این عرصه، ادامه داد: همه زیربخش‌های وزارت جهاد کشاورزی باید برای هدف اول بودن توسعه شیلات، حرکت جهادی انجام دهند. در استان‌ها نیز مسؤول مستقیم این حرکت جهادی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی است که باید با هماهنگی سایر سازمان‌های درون استانی و نظارت سازمان شیلات، این هدف مهم را پیش ببرد.

وی با اشاره به مستند قانونی تغییر کاربری اراضی برای سایر فعالیت‌های بخش کشاورزی افزود: در جایی که تولید فعالیت زیرمجموعه بخش کشاورزی متوقف نشود، تغییر کاربری محسوب نمی‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی به مدیرعامل بانک کشاورزی که در این جلسه حضور داشت نیز تاکید کرد: بانک کشاورزی با ایجاد خط اعتباری مناسب و هماهنگی مدیران شعب باید اولویت نخست سرمایه‌گذاری را، شیلات قرار دهد.

نیکبخت با تاکید بر این مسأله که مدیران جهاد کشاورزی باید با شناسایی همه ظرفیت‌های موجود شهرستان‌های تابعه برای بهره‌برداری از استخرهای دو منظوره، متقاضیان پرورش ماهی را به بانک معرفی کنند، گفت: در این زمینه برای خانواده‌های روستایی هم کمیته امداد همکاری لازم را اعمال خواهد کرد.

در این جلسه تازه‌ترین گزارش سازمان شیلات درباره فعالیت‌های صنعت شیلات ارائه شد که بر اساس آن، هم‌اکنون در کشور ۴۲۸ هزار و ۲۹۴ حلقه چاه کشاورزی دارای مجوز فعال است که تاکنون ۷۵ هزار و ۲۵۱ چاه برای ایجاد استخرهای دومنظوره پرورش ماهی، مناسب تشخیص داده شده است.

بنا بر این گزارش، پرورش ماهی در ۱۱ هزار و ۷۰۱ استخر دومنظوره انجام می‌شود که در سال گذشته بالغ بر ۸۱ هزار و ۶۲۴ تن ماهی از آنها برداشت شد و این رقم برای سال جاری به ۱۰۰ هزار تن می‌رسد.

پرورش ماهیان سردابی نیز در سال گذشته، با رشد بیش از ۱۰۰ درصد به ۲۳۱ هزار و ۸۳۶ تن رسید. همچنین تولید ماهیان گرمابی با تحقق هدف سال، بالغ بر ۲۵۲ هزار تن عمدتاً در آب‌بندهای استان‌های مازندران، گیلان و خوزستان تولید شد که این رقم در سال جاری به ۲۸۸ هزار تن خواهد رسید.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.