افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۱۱ خرداد , ۱۴۰۴

افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، جواد گوزلی در مراسم افتتاح بازار بزرگ ماهی تبریز که یکی از بزرگترین بازار ماهی‌های کشور است، اظهار کرد: سازمان شیلات کشور دو هدف مهم را در حوزه آبزی پروری و آبزی مصرفی پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در حیطه آبزی پروری، افزود: مجموع تولید شیلات استان در سال ۷۳ بالغ بر ۳۷۰ تن بود که بعد از تلاش‌های انجام گرفته در این خصوص، طبق اعلام سازمان شیلات ایران، میزان تولید سالانه شیلات استان در سال گذشته به ۹۶۱۱ تن رسیده است.

گوزلی با بیان این‌که گنجاندن حداقل یک وعده مصرف ماهی در سفره‌ها، تفاوتی در هزینه‌ها ندارد، تاکید کرد: مصرف ماهی، هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای سلامتی است.

وی در خصوص وضعیت آبزی مصرفی در استان نیز ادامه داد: در حوزه آبزی مصرفی قدردان تمامی ماهی فروشان هستیم. یکسری از واحدهای فروش ماهی استان هستند که در سطح کشور تبدیل به الگو شده‌اند. تمامی واحدهای فروش ماهی، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران در این بخش برای ما اهمیت دارند.

افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر

گوزلی از استقبال سازمان جهاد کشاورزی استان از تمامی سرمایه گذاران و علاقمندان برای سرمایه گذاری در بخش تولید و فروش ماهی خبر داد و گفت: با تمامی افرادی که قصد سرمایه گذاری در این حیطه دارند، همراهی و حمایت لازم را انجام می‌دهیم.

وی در ادامه با بیان این‌که آذربایجان شرقی علی رغم توسعه در بخش تولید، سرانه مصرف آبزیان پایینی دارد، اظهار کرد: مصرف ماهی فواید بسیاری دارد و اگر مصرف آن ضرری داشت، امروز مصرف سرانه آبزیان در ژاپن ۷۰ کیلوگرم نبود.

وی تاکید کرد: مصرف سرانه آبزیان در آذربایجان شرقی طی سال‌های گذشته از ۱۰۰ گرم به ۸ کیلو و ۱۰۰ گرم رسیده ولی باز هم از متوسط سرانه کشور پایین‌تر است.

افزایش ۲۵ برابری تولید ماهی در آذربایجان شرقی طی سه دهه اخیر

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص دلایل اقتصادی ارجحیت مصرف ماهی نیز گفت: برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ، ۴ هزار لیتر آب و برای یک کیلوگرم گوشت گاو و گوساله نیز ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب لازم است ولی حداکثر میزان مصرف آب برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر است.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در سال‌های آتی و وضعیت حکمرانی آب که از سال ۲۰۵۰ به عنوان انقلاب آبی یاد می‌کنند، افزود: دنیا به این نتیجه رسیده که باید ۵۰ درصد از نیاز پروتئینی انسان‌ها از دریا تأمین شود.

گوزلی در خاتمه بر لزوم تلاش در راستای فرهنگسازی و گنجاندن حداقل یک وعده غذای آبزی در سفره‌های مردم تاکید کرد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزی«طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

خرم‌آباد- «طلای زرد» لرستان روانه بازار شد، با آغاز خرید تضمینی گندم، کشاورزان با دلگرمی محصولات خود را به مراکز خرید عرضه می‌کنند.

عطااللّه هاشمی

اقتصاد و کشاورزیگندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند/ پیشنهاد پرداخت تشویقی به کشاورزان

عطا الله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران درباره میزان خرید تضمینی گندم طی روزهای گذشته اظهار کرد: آخرین آمار از می...

قاسم پیشه‌ور

اقتصاد و کشاورزیبرآورد کاهش ۳۵ درصدی تولید محصولات اساسی با استمرار قطعی برق

قاسم پیشه ور عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: در سنوات قبل کارشناسان پس از بازدید خسارتی که در تولید به کشاورز وارد می شد، به...

اقتصاد و کشاورزیاجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای اجرای الگوی کشت

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای محقق شدن الگوی کشت تاکید کرد.