توسعه کشت گیاهان دارویی در ۲۰ هزار هکتار دیمزار مناطق عشایری - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۲۷ تیر , ۱۴۰۵

توسعه کشت گیاهان دارویی در ۲۰ هزار هکتار دیمزار مناطق عشایری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیاوش احمدی میرقائد در شورای مدیران سازمان امور عشایر ایران با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به کهگیلویه و بویراحمد و دیدار با عشایر استان، اظهار داشت: در این سفر چهار طرح محوری سازمان امور عشایر برای تنوع‌بخشی به اشتغال و درآمد عشایر رونمایی شد و نمونه طرح احداث سرپناه ایمن برای عشایر نیز در منطقه عشایری سقاوه شهرستان مارگون افتتاح شد.

وی به مصوبات این سفر در حوزه عشایر اشاره کرد و افزود: طبق مصوبات سفر، ۳۸۰ خانه بهداشت سیار ویژه ارائه خدمات به عشایر تا پایان سال ۱۴۰۳ توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید در مناطق عشایری کشور راه‌اندازی شود و همچنین مصوب شد ۲۲۰ هزار پنل تولید برق خورشیدی تا پایان دولت سیزدهم در اختیار عشایر کشور قرار داده شود.

احمدی میرقائد ادامه داد: همچنین مصوب شد ۲۰ هزار هکتار از دیمزارهای کشور برای توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری اختصاص داده شود و برای احداث و راه‌اندازی میادین عرضه و فروش دام عشایر در استان‌ها نیز زمین مناسب توسط سازمان امور اراضی اختصاص داده شود که در این راستا ضروری است این مصوبات با جدیت پیگیری و تحقق یابد.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران اظهار کرد: عشایر با تولیدات خود منشأ نعمت برای کشور هستند و با کمترین هزینه‌ای که برای دولت دارند نقش بسیار تأثیرگذاری در تأمین امنیت غذایی و تولید مواد دامی، پروتئینی و لبنی کشور دارند.

وی افزود: سازمان امور عشایر تنها دستگاه سازماندهی شده برای خدمت به عشایر است و نگاه عشایر نیز همیشه به سازمان است، بنابراین ما باید توجه مسؤولان، تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان را به سمت جامعه عشایری جلب و هدایت کنیم.

تلاش در ارتقای جایگاه جامعه عشایری در برنامه هفتم توسعه

احمدی میرقائد بیان داشت: باید موضوع برنامه هفتم توسعه در حوزه عشایر را با جدیت پیگیری کنیم و صدای عشایر و مطالبات آنان را به گوش قانون‌گذاران و برنامه‌ریزان برسانیم تا جامعه عشایری در برنامه هفتم توسعه نسبت به برنامه ششم جایگاه بهتر و بیشتری داشته باشند.

وی همچنین تاکید کرد: باید برنامه سازمان برای آینده زندگی عشایر از طریق دفتر مطالعات سازمان مورد مطالعه قرار گرفته و تدوین شود.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.