افزایش ۶ برابری قیمت کودشیمیایی در همدان/ سردرگمی کشاورزان ادامه دارد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

افزایش ۶ برابری قیمت کودشیمیایی در همدان/ سردرگمی کشاورزان ادامه دارد

افزایش چشمگیر و شش برابری قیمت کود شیمیایی از یک سو و کمیاب شدن انواع کود از سوی دیگر موجی از نگرانی و سردرگمی را در میان کشاورزان استان همدان به وجود آورده است.

بازار؛ گروه استان‌ها: همدان استانی مستعد به لحاظ کشاورزی و زراعی است و در تولید برخی محصولات زراعی و باغی در کشور حرف برای گفتن دارد به نوعی که آوازه برخی تولیدات آن که از قضا تعداد آن ها کم هم نیست مرزها را نیز درنوردیده و از کشور فراتر رفته است.

سیب زمینی، سیر، انگور، گردو، برخی محصولات باغی همچون سیب و آلو و برخی تولیدات همچون گیاهان دارویی گشنیز و رازیانه و حتی گل محمدی استان همدان را در کشور به شهرت رسانده اما در این میان آنچه در رسیدن همدان به این امتیاز نقش اثر گذاری دارد همانا کشاورزانی هستند که با توان و همت خود در این زمینه تلاش کرده و می کنند.

در مراحل کاشت تا برداشت یک محصول ضرورت هایی لحاظ می شود که نبود هر کدام از آنها در چگونگی تولید محصول نقش دارد

از توان و انگیزه کشاورزان همدانی برای تولید محصولات منحصر به فرد که سخن گفته می شود ناخود آگاه توجه به سمت ضرورت تامین زیرساخت های شکل گیری این اهداف کشیده می شود چراکه در مراحل کاشت تا برداشت یک محصول ضرورت هایی لحاظ می شود که نبود هر کدام از آنها در چگونگی تولید محصول نقش دارد.

امروزه کشاورزی آن هم به شکل مدرن بیشتر نمایان است اما در همین نوع از کشاورزی نیز نیازمند زیرساخت هایی همچون تامین کودهای مورد نیاز هستیم به طوری که کارشناس کشاورزی استان همدان در گفتگو با خبرنگار بازار عنوان کرد: کشاورزی مدرن پیوندی ناگسستنی با استفاده از کود شیمیایی دارد.

نسرین دانشمند با بیان اینکه افزایش جمعیت جهان و نیاز به بالا بردن بهره‌وری در بخش کشاورزی باعث شده همزمان با پیشرفت‌های صنعتی، شاهد استفاده انواع کود شیمیایی در حوزه کشاورزی باشیم؛ گفت: گاهی گفته می شود تولید محصول بدون استفاده از کود شیمیایی کشاورزی در اکثر مواقع صرفه اقتصادی ندارد و حتی امنیت غذایی مردم جهان با حذف کود شیمیایی از بخش کشاورزی به خطر می‌افتد.

وی با بیان اینکه این نگرانی نیز وجود دارد که استفاده از کود شیمیایی نه تنها کیفیت محصولات را پایین می‌آورد بلکه ممکن است به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان دامن بزند؛ گفت: همین موارد سبب شده قوانینی درباره میزان مصرف کود شیمیایی در بخش کشاورزی تنظیم شود به طوری که استفاده بیش از حد مجاز از این نوع مکمل‌ها، تخلف محسوب شده و حتی پیگرد قانونی دارد.

مشکلات در زمینه توزیع کود شیمیایی همواره وجود داشته اما امسال مشکلات تشدید شده است

وی با بیان اینکه طی سال های اخیر میزان کود مصرفی کشاورزان طبق برنامه توزیع می شد به اتفاقاتی که در روزهای اخیر در زمینه تهیه کود شیمیایی در کشور رخ داده اشاره کرد و افزود: مشکلات در زمینه توزیع کود شیمیایی همواره وجود داشته اما امسال مشکلات تشدید شده است.

دانشمند با تاکید بر اینکه توزیع نامناسب و کیفیت و کمیت کود شیمیایی همواره مورد اعتراض کشاورزان بوده است، گفت: این روزها شاهد گرانی و کمبود کود شیمیایی کشاورزی در استان همدان هستیم و این درحالی است که کود شیمیایی کالایی است که باید با نظارت دولت در اختیار کشاورزان قرار گیرد و فروش آن به دلالان غیر قانونی است.

همین موضوع و صحبت های برخی کشاورزان مبنی بر نبود کودشیمیایی در بازار و حتی گران شدن قیمت آن تا ۵ یا ۶ برابر قبل سبب شد گفتگویی با مسئولان این بخش در سازمان جهادکشاورزی استان همدان داشته باشیم.

افزایش ۶ برابری قیمت کود موجب نگرانی کشاورزان شده است
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه دولت قیمت کودهای فسفاته و پتاسه را براساس ارز نیمایی تعیین کرده است، گفت: کودهای پتاسه و فسفاته افزایش قیمت ۵ تا ۶ برابری داشته که موجب نگرانی شده است.

علی بایگانه در رابطه دلایل افزایش چند برابری قیمت کود با بیان اینکه سالانه سهمیه کود ازته، فسفاته و پتاسه به استان همدان ابلاغ می‌شود اظهار کرد: کودها با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تعاونی روستایی سهم کود ازته، فسفاته و پتاسه توزیع می‌شود.

۳۷ درصد سهمیه کود به استان همدان تخصیص داده شد
وی با بیان اینکه در سال جاری سهمیه ابلاغی کود ازته، فسفاته و پتاسه استان همدان ۱۱۵ هزار تن بود ؛ ادامه داد: تا تاریخ ۱۳ شهریور فقط ۳۷ درصد سهمیه کود به استان همدان تخصیص داده شد.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه تخصیص کود ازته و پتاسه در سال‌جاری به استان همدان خوب بوده است، ادامه داد: در رابطه با کود فسفاته مشکلات ارزی ایجاد شده بود و تا چند روز اخیر کود فسفاته به استان تخصیص داده نشده بود.

وی با بیان اینکه کود فسفاته مورد نیاز برای کشت بهاره از موجودی انبار شرکت خدمات حمایتی تامین شد؛ تاکید کرد: با رفع مشکلات، کودهای خریداری شده در حال بارگیری از بندر و حمل به استان است.

بایگانه با تاکید بر اینکه برای کشت کلزا، کود فسفاته، ازته و پتاسه به طور کامل تامین و سهمیه‌ها به شهرستان‌ها ابلاغ شده است؛ بیان کرد: کودهای مورد نیاز کشت کلزا تدارک دیده شده و در حال حمل به شهرستان است.

دولت قیمت کودهای فسفاته و پتاسه را براساس ارز نیمایی تعیین کرده که افزایش قیمت ۵ تا ۶ برابری داشته و موجب نگرانی شده است

وی با اشاره به اینکه دولت قیمت کودهای فسفاته و پتاسه را براساس ارز نیمایی تعیین کرده است افزود: کودهای پتاسه و فسفاته افزایش قیمت ۵ تا ۶ برابری داشته که موجب نگرانی است.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان افزود: با افزایش قیمت کود پتاسه و فسفاته نگرانی ایجاد شده که کشاورزان بابت این شوک قیمتی کود کمتری مصرف کنند و این امر باعث کاهش عملکرد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کودهای فسفاته و پتاسه ۱۵ درصد کود مورد نیاز کشاورزان است؛ بیان کرد: ۸۵ درصد کود مورد نیاز کشاورزان مربوط به کود ازته است که قیمت آن تغییری نداشته است.

بایگانه با اشاره به اینکه کودهای پتاسه و فسفاته نقش تعیین کننده‌ای در سرما و مقاومت گیاه به سرما دارد ؛یادآور شد: کشاورزان برای رسیدن به عملکردهای مناسب باید حتما از کودهای فسفاته و پتاسه استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه قیمت کود فسفاته مونو آمونیوم به ۴۲۳ هزار تومان و قیمت کود فسفاته دی آمونیوم به ۴۹۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است ، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌کنم این شوک قیمتی کود برای مدت کوتاه تا حد زیادی در مصرف کود فسفاته و پتاسه استان همدان تاثیر منفی بگذارد.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه عدم استفاده از دو کود پتاسه و فسفاته در کاهش عملکرد تاثیر می‌گذارد؛ افزود: در نهایت کشاورزان به این نتیجه می‌رسند باید از کود پتاسه و فسفاته استفاده کنند درحالی که به شدت در افزایش هزینه‌های تولید تاثیر می‌گذارد.

مجلس از وزارت جهادکشاورزی خواسته تا برنامه‌های خود در رابطه با قیمت کود و نحوه حمایت از کشاورزان را اعلام کند

وی در ادامه با اشاره به اینکه طبق اخباری که رسیده مجلس در حال پیگری قیمت کود از وزارت جهاد کشاورزی است افزود: مجلس از وزارت جهادکشاورزی خواسته تا برنامه‌های خود در رابطه با قیمت کود و نحوه حمایت از کشاورزان را اعلام کند.

بایگانه با تاکید بر اینکه در حال حاضر اخباری در مورد بسته حمایتی وزارت جهاد کشاورزی و دولت به ما اعلام نشده است؛ افزود: کشاورزان با این قیمت کود رها نخواهند شد و حتما حمایتی به صورت کارت خرید نهاده کشاورزی یا تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه با افزایش قیمت کود فسفاته و پتاسه نگرانی‌هایی در رابطه با ایجاد رانت ارزی به وجود آمد؛ ادامه داد: این قیمت کود حتما مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد می‌کند.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: در حال حاضر موردی که بتوان آن را بسته حمایتی کود دانست اعلام نشده و منتظر نظر وزارتخانه و نمایندگان مجلس هستیم.

با این تفاسیر به نظر می رسد؛ اگر نیت افزایش قیمت کود شیمیایی را کم کردن مصرف آن برای سالم‌سازی محصولات کشاورزی قلمداد کنیم، وجود کود شیمیایی در بازار آزاد و فروش بدون نظارت آن هیچ توجیهی ندارد.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیبیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یک...

کشاورزیبیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما گفت: محصولات اساسی به ویژه گندم به عنوان یک...

کشاورزیهر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۸۵۰ و هر دست کله‌وپاچه ۸۷۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار مهر، رصد امروز پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ از بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد هر کیلو گرم گوشت مرغ بین ۹۲ تا ۹...

کشاورزیکاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در رویداد مه...