شوری آب باردهی انگورهای مروست را ۳۵ درصد کاهش داد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : سه شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۴

شوری آب باردهی انگورهای مروست را ۳۵ درصد کاهش داد

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خاتم از کاهش ۳۵ درصدی باردهی انگور مروست به واسطه عوامل متعدد به خصوص بالا رفتن ایسی آب این منطقه خبر داد

«محمدرضا نیکروش» با اعلام کاهش ۳۵ درصدی تولید انگور در این شهرستان، اظهار کرد: علاوه بر نوسانات شدید دما و بارش‌های مداوم در فصل گل دهی انگور، تغییر در کیفیت آب‌های کشاورزی و بالا رفتن شوری و سختی (ای سی) آب نیز باعث کاهش عملکرد انگور و همچنین کاهش سطح زیرکشت شدهاست.

وی افزود: به همین منظور اصلاح ارقام موجود در دستور کار قرار دارد به طوری که کشت انگور بی‌هسته با ماندگاری بالا برای مصرف تازه خوری و سازگار با منطقه در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

این مسئول با بیان این که حدود ۴۰ درصد از انگور تولیدی مروست تازه مصرف شده و مابقی به صورت کشمش فرآوری می شود، گفت: بیشترین سطح زیرکشت انگور مربوط به رقم خلیلی بوده و ارقام عسکری، سیاه و ریش بابا سایر ارقام انگور این منطقه است.

نیکروش خاطرنشان کرد: انگور تولید شده به صورت تازه خوری به استان‌های همجوار چون کرمان، هرمزگان، فارس و اصفهان صادر می‌شود اما در سال جاری به دلیل نوسانات بازار بیشتر محصولات تولیدی به صورت فرآوری شده به بازار مصرف عرضه شده است.

وی با بیان این که برداشت انگور از اواخر تیر ماه در منطقه مروست آغاز و تا نیمه شهریور ادامه دارد، گفت: انگور تولیدی این منطقه بعد از انگور یاقوتی به بازار روز عرضه می‎شود و از لحاظ رنگ و مزه و طعم از کیفیت بالایی برخوردار است.

رئیس جهاد کشاورزی مروست سطح زیر کشت ارقام مختلف انگور بارور در منطقه مروست را بیش از هزار هکتار اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود به طور متوسط از هر هکتار حدود ۱۸ تن و در مجموع نزدیک به ۱۸ هزار تن انگور از تاکستان‌های منطقه برداشت شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی یزد، نیکروش در پایان با بیان این که ۲۶ کارگاه کشمش مجوز دارند، گفت: در این زمینه، یک مورد به صورت صنعتی و سایر کارگاه‌ها به صورت سنتی محصول انگور را فرآوری می‌کنند، همچنین انگور فرآوری شده به صورت آفتابی، تیزآبی و کشمش به بازار مصرف داخلی و چند کشور اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر می‎شود.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیفائو مرکز ثقل همکاری‌های بین‌المللی کشاورزی و غذا است

وزیر جهاد کشاورزی، نقش سازمان غذا و کشاورزی (فائو) در تسهیل دسترسی مردم به غذا را محوری دانست و گفت: فائو می‌تواند مرکز ثقل هماهنگی و همکاری‌های بین کشورهای دنیا در حوزه کشاورزی و غذا باشد.

اقتصاد و کشاورزیبحران آب لرستان به مرحله تنش آبی رسید / کاهش ۹۰ درصدی بارندگی در ۲ حوضه آبریز کرخه و کارون...

بحران آب لرستان، این روزها نگرانی‌هایی در مورد تامین آب شرب مردم ایجاد کرده است. خشکسالی و کاهش بارندگی، مدیریت نادرست م...

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد کشاورزی با نماینده جدید فائو در تهران دیدار کرد

نماینده جدید سازمان غذا ‌و کشاورزی (فائو) در تهران با وزیر جهاد کشاورزی دیدار و گفتگو کرد.

اقتصاد و کشاورزیزیربنای بهره‌وری و تاب‌آوری کشاورزی سرمایه انسانی و اجتماعی است

مدیرکل دفتر ترویج کشاورزی سازمان تات با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی و اجتماعی در توسعه پایدار بخش کشاورزی، گفت: این دو مقوله از عناصر زیربنایی بهره‌وری و تاب‌آوری در شرایط کنونی است.