رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت سر گذاشتن دوران بیماری کووید۱۹ را یکی از سختترین تجربیات دوران زندگی خود خواند و تصریح کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی حق الناس است.
همزمان با شیوع ویروس کرونا از ابتدای اسفندماه ۱۳۹۸ و آغاز موج دوم این بیماری در برخی از استانها و شهرستانهای کشور که از ابتدای تیرماه آرام آرام آغاز شد در لابهلای اخبار مختلف حوزه فرهنگ و هنر با شنیدن خبر ابتلای هنرمندان و مسئولان عرصههای مختلف فرهنگ و هنر به ویروس کووید۱۹ بیش از پیش این مساله آشکار شد که بیماری کرونا در همین نزدیکیها هر لحظه در کمین است.
در میان مسئولانی که همواره در عرصه فعالیتهای فرهنگی و هنری فعال و از همه مهمتر پاسخگو بودند دکتر همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ازجمله افرادی بود که تجربه پشت سر گذاشتن بیماری کووید ۱۹ را داشت.
از احساس سرماخوردگی تا تایید درگیری با کووید۱۹
همایون امیرزاده در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه برای نخستین بار پنجم تیرماه بود که با احساس کوفتگی، سرماخوردگی و قرمزی چشم احساس کردم که ممکن است دچار سرماخوردگی شده باشد، گفت: باتوجه به آنکه چیزی حدود ۲۰ روز قبل نیز عمل چشم انجام داده بودم احساس میکردم که قرمزی چشمم از عوارض همان عمل است.
وی ادامه داد: اما روز ۹ تیرماه با حادتر شدن وضعیتم و تب و لرز شدیدی که به آن دچار شدم با انجام آزمایش خون و آزمایش حلق و بینی (PCR) متوجه ابتلا به ویروس کرونا شدم. از همان زمان بود که قرنطینه خانگی را با نظر و تاکید پزشکان آغاز کردم.
تجربه سخت و دردناک همراهی با کووید۱۹
رییس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر آنکه هرچند در روزهای نخست تنفس و ریهام به شکل مستقیم درگیر این ویروس نشده بود، اما با کم شدن اشتها و هم چنین درد شدیدی که در قفسه سینه داشتم بار دیگر احساس کردم ممکن است دچار بیماری قلبی شده باشم چون درد آن مانند تحمل درد و شکستگی قفسه سینه بود.
وی افزود: با مراجعه به پزشک و انجام عکسبرداری و معاینات مختلف و درنهایت سیتیاسکن از ریه دریافتم که خوشبختانه دستگاه تنفسیام به شکل جدی درگیر این ویروس نشده است.
امیرزاده با اشاره به آنکه طی ایام قرنطینه روزهای سختی چه از لحاظ دوری از محیط کار و چه به شکل فیزیکی دردها و استرسهای خاص همراه این بیماری را پشت سر گذاشته است، یادآور شد: با پایان هفته نخست آرام آرام شاهد کاهش علائم بودم و با بازگشت اشتها و آزمایشهای دیگری که انجام دادم خوشبختانه دریافتم که دستگاه گوارشی نیز به سبب این ویروس چندان مورد تهدید قرار نگرفته است.
وی تاکید کرد: پشت سر گذاشتن ایام ۱۴ روزه دوران قرنطینه یکی از سختترین زمانهایی بود که در زندگی آنرا تجربه کرده بودم. خوشبختانه با پشت سر گذاشتن این ایام و انجام آزمایش مجدد خون و همچنین آزمایش حلق و بینی (PCR) و با دستور و تأیید پزشکان با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی به محل کارم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگشتم.
جای خالی هموطنان از دست رفته به هیچ وجه پرشدنی نیست
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: یکی از اصلیترین مسائل حائز اهمیت آنست که در کنار رعایت شیوهنامههای بهداشتی، به شکل فراگیری از طریق رسانه به مردم گفته شود که پشت سر گذاشتن این تجربه بسیار سخت و دردناک است و نباید گمان کنیم که این بیماری تنها برای دیگران است چراکه بیماری کووید۱۹ هر لحظه در کمین است و با کمترین بی دقتی در رعایت نکات بهداشتی ممکن است که خدایناکرده هر فرد تجربه ابتلا به این ویروس را که تجربه تلخ دردناک و سخت برای خود و دیگر اعضای خانواده و همراهان است از سر بگذراند.
مسئله شیوهنامههای بهداشتی بهعنوان اصلیترین الگوها برای شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا که از زبان مسئولان و متولیان امر بهداشت، درمان و کادر سلامت مطرح می شود مهمترین گام در راستای توفیق هرچه بیشتر شکست قطع زنجیره این ویروس خواهد بود و بی توجهی به شیوهنامههای بهداشتی علاوه بر خطراتی که برای فرد و دیگر افراد جامعه ایجاد می کند درحقیقت به نوعی حقالناس است.
مدیر مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تصریح کرد: ممکن است یک فرد به شکل مستقیم علائم ویروس را بروز ندهد و تنها ناقل باشد و همین فرد نیز می تواند خطرات متعددی را برای دیگر افراد جامعه بهویژه میانسالان و کهنسالان جامعه ایجاد کند. طی این ایام شاهد از دست دادن تعدادی از هموطنانمان بودیم که جای خالی هیچیک از آنها قابل پرشدن نیست پس رعایت شیوهنامههای بهداشتی مهمترین اصل و تأکید بر مفهوم حقالناس با نگاه شخصی، عرفی و اجتماعی بر ذمه تکتک ما قرار دارد.