به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که به طور منظم غذاهای دریایی میخورند ممکن است خطر ابتلاء آنها به PFA افزایش یابد؛ PFA اصطلاحی است که به سمومی گفته میشود که معمولاً به عنوان “مواد شیمیایی همیشگی” توصیف میشوند، زیرا آنها به مدت نامحدود در بدن باقی میمانند.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی PFA با موضوعات بهداشتی مانند سرطان، ناهنجاریهای جنین، کلسترول بالا و تیروئید، کبد و اختلالات تولید مثل مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان تجزیه و تحلیل غلظت PFAS از غذاهای دریایی تازه را با بررسی عادات غذایی شرکت کنندگان در نیوهمپشایر بررسی کردند. براساس دادههای ملی، نیوهمپشایر ایالت پیشرو در مصرف غذاهای دریایی است.
آنها ۲۶ نوع PFA را در ماهیهای مصرف شده اندازه گیری کردند. نتایج نشان داد که میگو و خرچنگ بالاترین سطح ترکیبات PFAS را داشتند.
«مگان رومانو»، محقق ارشد و استادیار اپیدمیولوژی در دانشکده پزشکی جیزل دارتموث، گفت: «این یافتهها، واقعاً بر اهمیت خوردن یک رژیم غذایی متعادل که شامل طیف گستردهای از غذاهای سالم است، تأکید میکند.»
وی در ادامه افزود: «قرار گرفتن در معرض PFA از طریق مصرف غذاهای دریایی، تابعی از مقدار غذاهای دریایی است که مردم میخورند و همچنین غلظت PFA ها در غذاهای دریایی.»
وی گفت: «ما دریافتیم که مردم در نیوهپشایر به طور متوسط بیشتر از سایر مناطق ایالات متحده، غذاهای دریایی مصرف میکنند. از سوی دیگر، این منطقه در صنایع مرتبط با PFAS قرار دارد، که میتواند PFA ها را در محیط زیست آزاد کند و در نهایت میتواند در ارگانیسمهایی مانند ماهی و صدف، تجمع یابد.»
این یافتهها نشان میدهد که افراد ممکن است در معرض PFA های بیشتری نسبت به جاهای دیگر قرار بگیرند، حتی اگر غلظت PFA های اندازه گیری شده در نمونههای غذاهای دریایی در این مطالعه در محدوده آنچه قبلاً در مطالعات دیگر گزارش شده است، باشد.
رومانو گفت: «برای عموم مردم، مصرف غذاهای دریایی باید در حدود ۳۴۰ گرم در هفته محدود شوند اما ماهیهای پر از جیوه باید از نظر تعداد دفعات بسیار محدود باشند.»