قیمت زعفران۲۰ درصدکاهش یافت / لزوم برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳

قیمت زعفران۲۰ درصدکاهش یافت / لزوم برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار

نایب رئیس شورای ملی زعفران از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت این محصول نسبت به سال گذشته خبر دادو گفت: با توجه به نزدیک بودن فصل برداشت و شیوع کرونا، باید تدبیر شود تا کشاورزان زیان نبینند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه قیمت این محصول نسبت به سال گذشته بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است، گفت: با توجه به نزدیک بودن فصل برداشت و شرایط حاصل از کرونا، متولیان امر باید برای مدیریت بازار برنامه‌ریزی کنند تا کشاورز دچار خسارت نشود.

غلامرضا میری قیمت هر کیلوگرم زعفران را در حال حاضر حداقل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این نرخ‌ها برای کشاورز رضایت‌بخش و مناسب نیستند چرا که هزینه زندگی برای کشاورزان چند برابر شده اما قیمت زعفران نه تنها افزایش نیافته بلکه نسبت به فصل برداشت (۸ ماه قبل) حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران اضافه کرد: قیمت برخی از انواع زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۵ درصد و برخی دیگر حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

وی درباره دلایل کاهش قیمت زعفران توضیح داد: تولید این محصول در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ افزایش پیدا کرد ضمن اینکه در سال گذشته شاهد شیوع بیماری کووید ۱۹ در سراسر جهان بودیم که منجر به کاهش صادرات شد. همچنین در بازار داخلی با توجه به اینکه مردم زعفران را کالایی ضروری برای مصرف نمی‌دانند، خیلی از آنها این کالا را از سبد مصرفی خود حذف کرده‌اند و در بازار داخل نیز میزان تقاضا و مصرف کاهش یافته است.

میری درباره اینکه آیا در حال حاضر صادرات انجام می‌شود؟ اظهار داشت: صادرات انجام می‌شود اما میزان آن بسیار محدود است چرا که هنوز کشورهای واردکننده گرفتار کرونا هستند و شرایط به روال عادی برنگشته است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پیش‌بینی می‌کنید طی هفته‌های آینده چه وضعیتی برای بازار زعفران اتفاق بیفتد؟ افزود: با شرایط موجود، نمی‌توان پیش‌بینی انجام داد چرا که انتظار ما این بود که شرایط کرونا و اختلال در بازارها حداکثر یک ماه طول بکشد اما الان چند ماه است که درگیر این مسئله هستیم و هنوز هم اتفاق خاصی نیفتاده است.

میری تصریح کرد: اگر شرایط در تیرماه نیز به همین منوال باقی بماند، پیش‌بینی می‌کنیم مقدار قابل توجهی محصول روی دست کشاورزان بماند و به همین جهت از متولیان امر درخواست می‌کنیم برای رسیدگی به این وضعیت، برنامه‌ریزی کنند و تدبیری بیاندیشند چرا که حدود چهار ماه دیگر محصول جدید نیز وارد بازار می‌شود و به محصول فعلی اضافه خواهد شد و اگر اقدامی برای مدیریت بازار انجام نشود، کشاورزان خسارت سنگینی خواهند دید.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیاعلام نرخ هر کیلو گرم گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای تره بار

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت هر کیلو گرم گوشت بوقلمون از سوی سازمان مدیریت میادین و تره بار میوه و تره بار اعلام شد. هر ک...

کشاورزیهر کیلوگرم رطب مضاعفی ۹۰هزار تومان در میادین تره بار عرضه می شود

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین قیمت خرما در میادین و بازارهای میوه و تره بار از سوی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهر...

کشاورزیلزوم درخواست گواهی بهداشت گیاهی هنگام خرید نهال

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه موحدخواه، مدیر دفتر تهیه و تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل سازمان حفظ نباتات کش...

کشاورزینوروزگاه عشایری، فرصتی برای تجربه زندگی عشایر

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی میزبان، معاون سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اهمیت هرچه بیشتر آشنا شدن عموم مردم با ابع...