قیمت حبوبات روند کاهشی خواهد داشت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵
با توجه به افزایش تولید؛

قیمت حبوبات روند کاهشی خواهد داشت

کارشناس اتحادیه بنکداران گفت: با توجه به بارندگی‌های فراوان و افزایش تولید با کاهش قیمت حبوبات مواجه خواهیم بود، در همین چند روز هم قیمت روند کاهشی داشته است.

به گزارش اکودام به نقل از صدا و سیما، هاشمی افزود: از تاریخ دهم اسفند سال گذشته تا پایان فروردین امسال با افزایش حدود ۲۵ درصدی قیمت حبوبات مواجه بودیم که تعطیلی گمرک به سبب شیوع بیماری کرونا و مشکل انتقال حبوبات میان شهرستان‌ها به سبب این بیماری از عوامل افزایش قیمت بوده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با کاهش محصول هم مواجه بوده ایم؟ گفت: ما غیر از عدس که تولید کمی داریم در خصوص بقیه محصولات کاهش نداریم و امسال به دلیل بارش‌های فراوان و ترغیب کشاورزان به دلیل بالا بودن قیمت، کشت حبوبات عالی خواهد بود و بدون شک ما سال آینده خودکفا خواهیم بود.

کارشناس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که حبوبات محصول داخل از چه زمانی وارد بازار می‌شود؟ افزود: از ماه آینده نخود و پس از آن عدس و لپه و لوبیاها وارد بازار می‌شود.

هاشمی درباره قیمت حبوبات نیز گفت: مثلا لپه مرغوب ایرانی محصول آذرشهر به قیمت تجاری هر کیلو ۲۴ هزار تومان رسیده بود که اکنون به حدود ۲۱ هزار تومان رسیده است.

وی درباره نخود هم گفت: بهترین نخود دنیا مربوط به نخود کرمانشاه است و ما، چون دو سال پیش افت کشت نخود داشتیم واردات صورت می‌گرفت و آنقدر نخود به صورت بی رویه وارد شده است که تولید داخل به دلیل این که ماندگاری اش را از دست خواهد داد مصرف دامی پیدا خواهد کرد.

کارشناس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره عدس هم گفت: ما در خصوص عدس بیشترین مشکلات را داریم و به میزان بسیار زیادی وارد می‌کنیم و تولید داخل کم است و از روسیه و کانادا وارد می‌شود و جالب این جاست که روی کیسه‌های عدس وارداتی از روسیه کلمه جی ام او (تراریخته) درج شده که جای سوال است چرا وارد می‌شود؟

هاشمی گفت: هم اکنون مقادیر زیادی عدس در گمرک وجود دارد که ترخیص آن با مشکل مواجه است که حتی با ارز نیمایی هم به صورت قطره چکانی ترخیص می‌شود.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.