ضرورت اتخاذ راهکارهای کاهش خسارت گندم در سالجاری - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۹ خرداد , ۱۴۰۴

ضرورت اتخاذ راهکارهای کاهش خسارت گندم در سالجاری

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال سال خوبی در بخش کلان برای تولید گندم کشور است گفت: اما نارسایی‌هایی نیز در این بخش وجود دارد که ممکن است در آینده با آن روبرو شویم بنابراین ضرورت دارد راهکارهایی برای آن اندیشیده شود.

به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «اسماعیل اسفندیاری‌پور» در نشست بررسی روند اقدامات مبارزه با بیماری های گندم با حضور وزیر جهاد کشاورزی، افزود:

وی اظهارداشت: بحث بیماری‌ها در گذشته نیز وجود داشته و در دهه ۷۰، همزمان با مبارزه بیولوژیک و کاهش سموم به این موضوع پرداخته شد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی  با اشاره به اینکه بیماری‌های متعدد در گندم وجود دارند، تصریح کرد: بیماری از جمله عوامل خسارت‌زایی است که باید به آن توجه کرد و خوشبختانه در پنج، شش سال گذشته به آن توجه شده است، در این راستا امیدواریم بتوانیم عوامل خسارت را به حداقل ممکن برسانیم.

وی ادامه داد: بررسی‌ها در سالهای ۸۱ و ۸۲ نشان می دهد که کشاورزانی که در مزارع گندم سم‌پاشی داشتند، محصول آنها در زمان برداشت، ۷۰۰ کیلوگرم تفاوت داشت.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان به طور معمول در زمان رشد گندم از مزرعه عبور نمی‌کنند، ما برای این موضوع خطوط ثابت را پیشنهاد داده‌ایم تا از یک مسیر برای سمپاشی و کود استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند برای سمپاشی، پنج تا شش هزار جفت لاستیک چرخ باریک از محل اعتبارات دولتی یا از طریق ۵۰ درصد بخشودگی، تهیه کند، گفت: اگر این اتفاق بیافتد کشاورزان در مزارع راحت‌تر تردد کرده و خسارت به مزارع نیز کمتر وارد می‌شود.

اسفندیاری‌پور ادامه داد: برای استفاده از پهپاد برای سم‌پاشی نیز باید تصمیمی اتخاذ شود و ارزیابی در این خصوص صورت گیرد، زیرا در حال حاضر این مهم در حال توسعه است و اگر به آن توجه نشود، ممکن است با اصول ما مغایرت داشته باشد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: در صورتی‌که سمپاشی برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد، آن را انجام می‌دهند، بنابراین ما باید اطلاعات فنی اقتصادی و مباحث مورد نظر را تبیین کنیم. البته خوشبین هستیم که کشاورزان از آنها استفاده خواهند کرد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیاجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای اجرای الگوی کشت

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای محقق شدن الگوی کشت تاکید کرد.

اقتصاد و کشاورزیمصوبه دولت راجع به سهم حق بیمه کشاورزان ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیئت وزیران مربوط به سهم حق بیمه کشاورزان از محل مطالبات آنها در آیین‌نامه مربوط به بودجه ۱۴۰۴ کل کشور را ابلاغ کرد.

اقتصاد و کشاورزی۴۰۰ میلیارد تومان وام به تنظیم بازار اختصاص می‌یابد+ سند

وزیر جهاد کشاورزی از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای سیاست‌های تنظیم بازار و خریدهای حمایتی توسط بانک‌های عامل و بر اساس تکلیف بانک مرکزی خبر داد.

قاسم پیشه‌ور

اقتصاد و کشاورزیپتانسیل تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج در کشور وجود دارد

قاسم پیشه‌ور عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به آنکه کشت برنج بصورت سنتی و غرقابی انجام می شود، از این رو اجرای کشت ...