تهران- دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: امنیت غذایی کشور با حفظ ذخایر ژنتیکی تامین میشود و این ستاد در کارگروه زیستبانک و ذخایر ژنتیکی، ارتقای کیفیت و کمیت خدمات زیستبانکها را دنبال میکند.
به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران کشوری غنی از منابع و ذخایر فسیلی است که سالیان سال است به عنوان پایه اصلی اقتصاد کشور شناخته میشوند، اما این موضوع باعث شده مدیران از ذخایری که ثروت و سرمایه اصلی کشور هستند، غافل بمانند. ذخایری که مهمترین و کلیدیترین اندوختههای ژنتیکی هر کشوری محسوب میشوند. این منابع در کنار ارزش مادی، پایه و اساس همه تولیدات بیولوژیک اعم از کشاورزی، غذایی، دارویی، صنعتی و شیمیایی هم محسوب میشوند.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه استفاده پایدار از منابع پایهای طبیعی میتواند به فقرزدایی و تأمین امنیت غذایی کشور بینجامد و در نتیجه توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور را در پی داشته باشد، گفت: ایران کشوری غنی از ذخایر و منابع ژنتیکی است که اگر از این داشتههایمان به خوبی استفاده کنیم؛ به افزایش بهرهوری از محصولات کشاورزی و زیستمحیطی کمک میکنیم.
وی بیان کرد: برنامههای مختلفی برای افزایش بهرهوری و حفظ منابع ژنتیکی کشور تعریف شده است و ستاد در کارگروه زیستبانک و ذخایر ژنتیکی، ارتقای کیفیت و کمیت خدمات بانکهای ژن و زیستبانکهای کشور را دنبال میکند.
قانعی گفت: حفاظت، صیانت و بهرهبرداری پایدار از این منابع تضمینکننده حیات کشور در حال و آینده خواهد بود و انتقال آن به نسلهای آینده از وظایف مهم ملی همه ما است.