دندانپزشکی پس از کرونا در کشورهای مختلف جهان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

دندانپزشکی پس از کرونا در کشورهای مختلف جهان

دندانپزشکی

دندانپزشکان به دلیل ارتباط نزدیک با سیستم تنفسی بیمار، غیرممکن بودن حفظ فاصله هنگام کار بر روی دندان‌ها و سر و کار داشتن با میکروارگانیسم‌هایی که به ابزارهای مختلف دندانپزشکی می‌چسبند یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر کرونا ویروس هستند. از زمان شیوع این بیماری، کشورهای مختلف رویکردهای متفاوتی را در زمینه ارائه خدمات دندانپزشکی اتخاذ کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری دندانه،سایت دنتال تریبون، در مصاحبه با چند چهره‌ شاخص دندانپزشکی از کشورهایی که بیش از همه تحت تأثیر ویروس کووید ۱۹ بوده‌اند کم و کیف ارائه خدمات دندان‌پزشکی را در کشورها جویا شده است.

دندانپزشکی در کانون کووید ۱۹

پروفسور ژوان بیان (Zhuan Bian)، رئیس بیمارستان و دانشکده دندانپزشکی ووهان و استاد بخش جامعه‌نگر، یکی از اولین دندان‌پزشکانی است که تجربه کار دندانپزشکی در شرایط همه‌گیری کرونا را داشته است. او در وبیناری که انجمن ایمپلنتولوژی آلمان اوایل آوریل ۲۰۲۰ ترتیب داد، توضیح داد چگونه کروناویروس بر کار و زندگی او و تیم همکارش تأثیر گذاشته است. به گفته او از زمان آغاز قرنطینه در ووهان تمام کلینیک‌های دندانپزشکی خصوصی تعطیل و فقط درمان‌های اورژانسی مجاز اعلام شدند.

تا روز ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ (۶ اسفند ۹۸) ۳ هزار نفر از کارکنان حوزه سلامت از جمله دندانپزشکان در چین به کروناویروس مبتلا شده بودند. دکتر بیان می‌گوید: «موضوعی که جامعه دندانپزشکی را نگران می‌کند ذرات معلق در هوا هستند که ویروس را با خود حمل می‌کنند و می‌توانند بسیار خطرناک باشند. البته من هیچ جا نخوانده‌ام که مشاهده‌ای مبنی بر انتقال بیماری از طریق این ذرات وجود داشته باشد؛ اما مشاهده‌ای هم برای رد کردن آن ندارم. به همین دلیل ما سیستم‌های تهویه خود را در کلینیک خاموش می‌کردیم تا هوا را از اتاقی به اتاق دیگر هدایت نکند و هوای بخش اورژانس خود را هم روزی دو بار استریل می‌کردیم. درضمن پرسنل هم علاوه بر گان، شیلد، دستکش و ماسک، کلاه و بر روی کفش‌هایشان کاورهایی می‌پوشیدند که تا زانوها را می‌پوشاند.»

چندی بعد دولت چین، پوشیدن ماسک قبل از ورود به مراکز خدماتی را برای همه مشتریان الزامی کرد و بیماران مراکز دندانپزشکی هم به تبعیت از این قانون باید قبل و بعد از درمان خود ماسک می‌زدند و همچنین تب و شرایط سلامتی آن‌ها بررسی می‌شد.

مانند تمام کشورهای دیگر، کنگره‌ها و نمایشگاه‌های مهم دندانپزشکی که قرار بود در چین برگزار شود، که مهم‌ترین آن‌ها اکسپوی بین‌المللی دندانپزشکی ۲۰۲۰ جنوب چین بود تا اطلاع ثانونی لغو شد. اکسپوی بین‌المللی دندانپزشکی ۲۰۲۰ جنوب چین که قدیمی‌ترین نمایشگاه دندانپزشکی این کشور است و قرار بود امسال بیست و پنجمین دوره آن بین ۲ تا ۵ مارس در گوانگجو برگزار شود تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.

در این مدت وبینارهای دندانپزشکی در چین هم رونق زیادی داشت و از طریق پلتفرم Weibo که استفاده از آن در این کشور بسیار رایج است برگزار می‌شد که گاهی به روزی ۱۰ وبینار هم می‌رسید.

البته دندانپزشکان چینی که در ماه فوریه و مارس تقریباً درآمدی نداشته‌اند، در بیش از ۲۰ استان از واسط ماه مارس آرام‌آرام سر کار خود بازگشته‌اند.

دندانپزشکی در برزیل، رکورددار بیشترین مبتلا در آمریکای جنوبی

آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهند برزیل با بیش از ۲۰ هزار مورد مبتلا به کووید ۱۹ تا تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۲۰ (۲۳ فروردین ۹۹) رکورددار شیوع این بیماری در آمریکای جنوبی است؛ اما دندانپزشکان این کشور چگونه با کروناویروس مقابله کردند؟

دکتر ایرِنا پدرِن، پریودنتیست و از دندانپزشکانی که قدرت اجرایی زیادی در شهر سائو پائولو دارد، در مصاحبه‌ای با دنتال تریبون گفته است: «ما در برزیل به مدت ۲ هفته است که در قرنطینه اختیاری زندگی می‌کنیم؛ چراکه بین دولت و فرمانداران ایالتی اختلافات سیاسی در قرنطینه کردن وجود دارد٫ اما تصور من این است که اغلب مردم از این تصمیم تبعیت کرده‌اند.»

او ادامه می‌دهد: «در حال حاضر آموزش دانشکده دندانپزشکی Universidade Brasil که شخص من در آن تدریس می‌کنم آنلاین برگزار می‌شود و مطب‌ها بسته هستند. ما در کلینیک‌های خصوصی به صورت تلفنی به افراد مشاوره می‌دهیم و در صورتی که ناگزیر از درمان دندانپزشکی باشند، از آن‌ها می‌خواهیم به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کنند. متأسفانه دانشگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه شده‌اند؛ چرا که زمان کمی برای تطبیق خود با شرایط موجود و ارائه آموزش مجازی با همان کیفیت آموزش حضوری در اختیار دارند.»

دندانپزشکی در ایتالیا با بیشترین تلفات کووید ۱۹

ایتالیا تا این لحظه با حدود ۱۹ هزار و پانصد مرگ، بدترین وضعیت را در دنیا در زمینه شیوع کووید ۱۹ دارد.

دکتر مائورو لابانکا، جراح فک و صورت که در میلان به زندگی و کار مشغول است، در مصاحبه با دنتال تریبون می‌گوید: «ایتالیا اولین کشور در اروپا بود که تحت تأثیر کرونا ویروس قرار گرفت و نخست‌وزیر با پیروی از مدل چینی‌ها، ابتدا برخی شهرهای کوچک و سپس کل کشور را قرنطینه کرد.»
او ادامه می‌دهد: «مطب‌های دندانپزشکی در ایتالیا از اواسط مارس ۲۰۲۰ (اواخر اسفند ۹۸) تعطیل هستند و اصلاً کار نمی‌کنند. این تعطیلی قطعاً تا ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین ۹۸) ادامه پیدا خواهد کرد؛ اما هیچ کس نمی‌داند کی تمام می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «اگر بخواهم صادقانه بگویم فکر می‌کنم ادامه روند فعلی شیوع کروناویروس برای دندانپزشکان خوب باشد! چرا که بسیاری از مطب‌های کوچک که چندان به روز نیستند و ضوابط بهداشتی را رعایت نمی‌کنند نمی‌توانند به کارشان ادامه بدهند و بیماران راهی مطب‌ها‌ی باکیفیت می‌شوند.»

دندانپزشکی آرام در پرتغال
Dr Miguel Stanleyاز آنجا که پرتغال زادگاه بنیان‌گذار شبکهدندانپزشکی آرام است، کلینیک‌ها در این کشور سخت‌گیری در زمینه ضدعفونی ابزار دندانپزشکی و محیط مطب را پیش از شیوع کرونا تمرین کرده بودند.

دندانپزشکی آرام، مفهومی است که تلاش می‌کند تمرکز دندانپزشکان را از روی کمیت، به کیفیت کار با استفاده از توضیح کافی طرح درمان و خطرات و مزایای آن برای بیمار، استفاده از رابردم هنگام درمان ریشه برای جلوگیری از انتقال آلودگی، ضدعفونی کردن سطوح، دستگیره‌ها، یونیت و کف اتاق تغییر دهد.

این شبکه که سال ۲۰۱۵ توسط خانم دکتر نینا رزا داسیلوا که یک دندانپزشک پرتغالی با سابقه قوی در استارت‌آپ و بازاریابی دندانپزشکی است در سوئیس بنیان گذاشته شد در اصل شبکه‌ای در سطوح بین‌المللی ایجاد کرده تا دندانپزشکان را در سراسر دنیا به این شیوه کار دعوت کند.

دکتر میگوئل استنلی، دندانپزشک ترمیمی و مدیر روابط بین‌الملل شبکه دندانپزشکی آرام که در لیسبون کلینیکی را اداره می‌کند؛ در مصاحبه با دنتال تریبون می‌گوید: «من همیشه به همین سبک که شبکه ما تبلیغ می‌کند کار می‌کردم و هر ۱ ساعت یک بیمار می‌دیدم. در ضمن بین هر دو بیمار اتاق معاینه را به مدت ۱۰ دقیقه ضدعفونی می‌کنیم. تمهیدات اضافی ما در دوران شیوع کرونا ضدعفونی کردن هوا و پوشیدن گان‌های جراحی و ماسک‌های دولایه است.»

او درباره تسهیلات دولتی برای دندانپزشکان می‌گوید: «در پرتغال برای کسب و کارهای کوچک وام‌هایی در نظر گرفته شده؛ اما بازپرداخت آن با بهره است. در ضمن قوانینی تصویب شده که کارفرماها مجبور نیستند تمام حقوق کارکنان را بدهند؛ اما هنوز پرداخت مالیات سر جای خودش است و با این حساب آینده برای همه نگران‌کننده است.»

سلامت نیوزدندانپزشکی پس از کرونا در کشورهای مختلف جهان

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...