گلخانههای استان قزوین در سال جاری با ایجاد زیرساخت در اراضی با اعتبارات دولتی و همچنین سرمایهگذاری بخش خصوصی ۵۰ هکتار توسعه پیدا میکند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین روز یکشنبه اظهار داشت: توسعه و گسترش گلخانه ها از اولویت های مهم وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.
علی اکبری افزود: تقویت و توسعه گلخانه ها با توجه به محدودیت های منابع آبی یکی از ضروریات کشاورزی استان و کشور به شمار می رود چرا که مصرف آب در محیط های گلخانه ای نسبت به مزارع تا حد چشم گیری کاهش پیدا می کند ضمن آنکه عملکرد و تولید محصولات در این مکان ها افزایش پیدا می کند.
وی اظهار داشت: ساخت شهرک گلخانه ای نودهک در شهرستان تاکستان از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان قزوین بود که فاز نخست آماده سازی آن در بیش از ۷۰ هکتار اجرا و اراضی مربوطه به سرمایه گذاران واگذار شد.
اکبری با اشاره به فعالیت گلخانه های دارای پروانه بهره برداری استان قزوین در سطح ۶۵ هکتار در سال گذشته، گفت: با راه اندازی و افتتاح طرحهای شهرک گلخانهای نودهک تاکستان، مساحت گلخانه های استان قزوین به بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر ۱۲۵ واحد گلخانه در استان قزوین در ۶۵ هکتار مساحت دارای پروانه بهره برداری هستند.
توسعه ۵۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در قزوین
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین در ادامه از توسعه کشت ۵۰ هکتاری گیاهان دارویی در استان طی سال جاری خبر داد.
اکبری اظهار داشت: تمرکز کشت گیاهان دارویی در استان قزوین امسال با محصولاتی چون گل محمدی و زعفران و گل گاوزبان است.
وی با اشاره به رشد چهار برابری کشت گیاهان دارویی در قزوین طی ۲ سال گذشته،اظهار داشت: در سال ۹۶ میزان کشت گیاهان دارویی استان حدود د۶۰ هکتار بود که این رقم در سال گذشته به حدود ۲۵۰ هکتار افزایش یافت.
حدود ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در استان قزوین تاکنون شناسایی شده است.
سالانه بیش از ۴۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی در استان قزوین تولید میشود.
اصلاح و جوان سازی ۳۵۰ هکتار از باغ های زیتون قزوین
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین در ادامه از اصلاح و جوان سازی ۳۵۰ هکتار از باغ های زیتون استان در طارم سفلی طی سال جاری خبر داد.
اکبری اظهار داشت: علاوه بر عملیات اصلاح و جوان سازی، ۲۰۰ هکتار نیز توسعه باغ های زیتون عمدتا در اراضی شیب دار را در دستور کار داریم که با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شود.
وی یادآور شد: سال جاری در مجموع حدود هزار هکتار توسعه باغ های مثمر در استان قزوین را در برنامه داریم که بیشترین آنها مربوط به زیتون و انگور است.
این مسوول سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهارامیدواری کرد امسال نیز با مقابله مناسب با آفت مگس زیتون، بتوان از وارد شدن خسارات به باغ های این محصول در استان جلوگیری کرد.
وی از زیتون به عنوان یک محصول باغی استراتژیک نام برد و اظهار داشت: اصلاح و احیای باغ ها، جوان سازی باغهای قدیمی، هرس بار دهی در کنار مبارزه با آفت مگس زیتون از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی برای بهبود کیفیت و کمیت محصول باغ های زیتون در استان قزوین بوده است که همچنان با قوت ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: برآورد می شود امسال حدود ۲۵ هزار تن زیتون از باغ های این محصول در استان برداشت شود.
استان قزوین رتبه دوم تولید زیتون در کشور را داراست.
کاشت نهال های دیرگل ده برای جلوگیری از سرمازدگی در باغ های قزوین
این مسوول سازمان جهاد کشاورزی قزوین در ادامه از کاشت نهال دیرگل ده و مقاوم به سرما برای جلوگیری از سرمازدگی در باغ های جوان و جدید خبر داد.
وی اظهار داشت: تلاش می کنیم تا در راستای افزایش عملکرد و رشد تولید و همچنین مقابله با سرمازدگی محصولات باغی و آسیب به درختان باغ های مثمر، اصلاح و بهسازی آنها را با جایگزینی ارقام دیرگل ده و مقاوم دنبال کنیم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین در پایان یادآور شد: اصلاح و بهسازی ۲ هزار هکتار از باغ های مثمر استان به ویژه در انگور، بادام و پسته را برای سال جاری در دستور کار داریم.
استان قزوین دارای بیش از ۷۵ هزار هکتار باغ میوه است.
۲۴ محصول باغی سالیانه در استان قزوین تولید می شود که بیشترین میزان آن مربوط به انگور و زیتون است.
نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از باغ های استان قزوین به انگور و ۱۰ هزار هکتار نیز به زیتون اختصاص دارد.
این استان به لحاظ تولید محصولات باغی رتبه نهم کشور را برخوردار است.