معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بخشی از علل افزایش موارد مثبت کرونا در استان خراسان جنوبی مربوط به بررسی اطرافیان بیمار است.
کامبیز مهدی زاده شامگاه پنجشنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از علل افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان این است که از خانواده بیماران کرونایی و افرادی که با آنها تماس داشتهاند، نیز تست گرفته میشود تا در صورت نیاز تحت درمان قرار گیرند.
وی افزود: برای نمونه در ۲۴ ساعت گذشته از ۴۴ مورد آزمایشی که انجام شده، ۲۵ مورد جدید کرونا را شناسایی کردیم که ۱۳ مورد بیماران بستری در بیمارستانهای استان و ۱۲ مورد سرپایی هستند بنابراین نکتهای که در افزایش موارد مثبت خود را نشان میدهد بررسی اطرافیان بیمار است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره آخرین نتایج اجرای طرح غربالگری کرونا در خراسان جنوبی گفت: در غربالگری فردی تا امروز ۷۵۷ هزار و ۴۰۵ نفر مورد غربال قرار گرفتند که پوشش ۹۰.۳۷ درصدی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: غربالگری خانوادگی نیز به ۲۲۷ هزار و ۹۴۴ خانوار معادل ۹۴.۹۹ درصد خانوارهای کل استان رسیده است.
مهدی زاده گفت: ۸۲ هزار و ۴۳۴ نفر از مردم هم با مراجعه به سامانه خوداظهاری salamat.gov.ir اطلاعات خود را ثبت کردهاند.
وی اضافه کرد: ۴ هزار و ۴۷۳ نفر از مجموع کسانی که تاکنون غربالگری شدند حداقل یک مورد مراجعه داشتند که خوشبختانه ۴ هزار و یک نفر مشکل خاصی نداشتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ۲۳۲ نفر توصیه به استراحت در منزل و ۲۳۰ نفر هم به بیمارستان ارجاع شدند که از این تعداد ۱۰ نفر نیاز به درمان داشتند و تحت درمان دارویی سرپایی قرار گرفتند.
وی در مورد اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند که از روز شنبه ۲۳ فروردین در استانها آغاز میشود اظهار داشت: براساس این طرح مشاغل به دو دسته پرریسک و کم ریسک یا پرخطر و کمخطر طبقهبندی شدند و مشاغل پرخطر همچنان اجازه فعالیت ندارند.
وی افزود: فروشگاههای بزرگ به جز فروشگاههایی که مواد غذایی و مواد شوینده را عرضه میکنند، پاساژها و مجتمعهای تجاری، بازارهای مرکزی سقفدار، نمایشگاهها، آموزشگاههای رانندگی، رستورانها، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، مراکز بازی، تفریحی، گیمنت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، گرمابه، سونا و استخر، تالارهای پذیرایی، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی، قهوه خانهها، چایخانه و کافی شاپ که باعث تجمع افراد میشود، همچنان باید تعطیل باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: سایر مشاغل مشروط به چند شرط میتوانند فعالیت خود را از روز شنبه ۲۳ فروردین در چارچوب طرح فاصله گذاری هوشمند آغاز کنند و اولین نکته این است که دستورالعملها و موازینی که برای این مشاغل طراحی شده و در اختیارشان قرار میگیرد را در مورد فاصله گذاری حتما باید رعایت کنند.
وی گفت: دوم اینکه از صبح فردا (جمعه) ۲۲ فروردین باید به سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجعه و یکسری اطلاعات را ثبت کنند.
مهدی زاده افزود: باید تضمین داده شود که با مورد مثبت تماس یا مسافرت به نقطه آلوده نداشتند و خودشان هم علامتی ندارند در این صورت گواهی صادر میشود که باید پرینت گرفته و در محل کسب در معرض دید عموم نصب شود.
وی تصریح کرد: بازرسان ما از روز شنبه در سراسر استان فعال خواهند بود و با همکاری سایر دستگاهها بازرسی و نظارت بر صنوف و مشاغل انجام میشود.
وی گفت: گواهی که از سامانه وزارت بهداشت صادر میشود تعهدی است که صاحبان صنوف و مشاغل مورد مثبت کرونا یا تماس با مورد مثبت نداشتند و این گواهی حتما باید در معرض دید قرار گیرد و سایر موازین بهداشتی هم از طریق بازرسان ما کنترل میشود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ظهر امروز (پنجشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۶۶ هزار و ۲۲۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۱۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان ناشی از این ویروس در کشور به ۴ هزار و ۱۱۰ نفر رسید.
کیانوش جهانپور گفت: خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تاکنون ۳۲ هزار و ۳۰۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدهاند.