شرکت‌های دارویی ایرانی برای تولید فاویپیراویر اعلام آمادگی کردند - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

شرکت‌های دارویی ایرانی برای تولید فاویپیراویر اعلام آمادگی کردند

متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا گفت: شرکت‌های ایرانی توانایی تولید داروی «فاویپیراویر» برای درمان بیماران بدحال کرونایی را دارند و برای ساخت آن اعلام آمادگی کرده‌اند.

دکتر مسعود مردانی روز سه‌شنبه اظهار داشت: در صورت مثبت بودن نتایج کارآزمایی بالینی در درمان بیماران بستری، شرکت‌های داخلی می توانند این دارو را در سطح انبوه تولید و وارد بازار کنند.
وی ادامه داد: قیمت تولید داخلی بسیار پایین تر از مشابه خارجی خواهد و بیماران بدحال مبتلا به کرونا به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
این متخصص بیماری های عفونی افزود: تعدادی از این دارو از طرف کشور چین به ما اهدا شد و این داروها در اختیار محققان قرار گرفت تا در قالب طرح تحقیقاتی استفاده شود که در صورت نتایج موثر بر روند بهبودی، در اختیار بیماران بدحال قرار گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه نتایج اولیه این طرح تحقیقاتی رضایت بخش بوده و منتظر گزارش نتیجه نهایی کارآزمایی بالینی این تحقیق هستیم.
متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: حدود سه ماه پیش چینی ها از این دارو برای بهبود مبتلایان به کرونا استفاده کردند و مطالعات آنها ثابت کرد که این دارو می تواند در درمان بیماری موثر باشد.
مردانی بیان داشت: فاویپیراویر داروی ضدویروسی است که توسط ژاپنی ها برای آنفلوآنزای مقاوم، ساخته شده است. حدود ۲ سال پیش هم مشخص شد که روی تب کریمه کنگو نیز موثر است.

کلروکین تائید FDA آمریکا را گرفته است

وی با اشاره اینکه بیماری کرونا فعلا واکسن ندارد، گفت: تا هفته پیش درمانی که مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا باشد،، نداشتیم و هفته گذشته برای اولین بار این سازمان داروی کلروکین را برای استفاده کرونا تائید کرده است.
عضو کمیته کشوری کرونا افزود: کلروکین داروی ضد مالاریا بوده و مدتی هم برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده شده است. این دارو با کاهش واکنش های التهابی می تواند سبب بهبود بیماران مبتلا به کرونا شود.
وی افزود: این دارو قبلا در ایران هم استفاده می شد، در چین هم استفاده شده و نتایج خوبی بر بهبودی بیمارانی که به صورت خفیف و متوسط به کرونا مبتلا شده بودند،‌ داشته است.
مردانی تاکید کرد: برای بهبود کرونا، برخی داروهای ویروسی هم اثر دارد که یکی از آنها داروهای ضد ایدز است که ما هم برای بیماران استفاده می کنیم. اینگونه داروها حدود ۳۰ درصد سبب بهبودی بیماری می شود.
وی به طرح فاصله گذاری اجتماعی اشاره کرد و گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که فاصله گذاری اجتماعی از قرنطینه حکومتی بهتر جواب می دهد. قرنطینه حکومتی در کشورهای چین و هند اجرا و ثابت شده که قرنطینه های حکومتی به خوبی فاصله گذاری اجتماعی، موثر نبوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: فاصله گذاری اجتماعی به این معنی است که تماس ها را به حدی کم کنیم که موجب تسهیل انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر نشود.
وی ادامه داد: در تجمعات باید ۱.۵ متر از یکدیگر فاصله داشته و در خانه ها هم افراد در کنار یکدیگر نباشند و فاصله کافی را رعایت کنند.
مردانی بر لزوم رعایت بهداشت تاکید کرد و گفت: همچنان دست را با آب و صابون مرتب بشوئید، در مراکز خرید شلوغ حضور پیدا نکنید و در اجتماعات بیش از ۱۰ نفر شرکت نکنیم.
این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: رعایت فاصله گذاری اجتماعی در پیشگیری از بیماری کرونا بهتر از استفاده از ماسک است.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...