رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت گندم از سطح ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه پیشین شهرستان راسک این استان آغاز شد.
غلام حیدر زورقی روز دوشنبه اظهار داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی جنوب سیستان و بلوچستان برداشت گندم در اواخر اسفند آغاز می شد اما امسال به علت تداوم بارش ها در استان کار برداشت گندم کمی با تاخیر و هم اینک در بخش پیشین راسک شروع شده است.
وی افزود: در سال زراعی جاری با توجه به آورد رودخانه هیرمند و بارش های اوایل سالجاری ۶۸ هزار و ۱۴۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته که نسبت به سال قبل سطح زیر کشت بیش از ۲ برابر شده است.
رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نرخ تضمینی خرید گندم را به ازای هر کیلو ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام و پیش بینی کرد: کشاورزان استان بیش از ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را به دولت تحویل دهند.
وی افزود: با هدف حمایت و تشویق کشاورزان به منظور تامین بذر موردنیاز برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان ۸۵۷ تن بذر از ۶ استان وارد و در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پارسال ۳۲هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این استان به کشت گندم اختصاص داشت.
وی ادامه داد: کشاورزان سیستان و بلوچستان پارسال ۱۷هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را تحویل سیلوهای گندم دادهاند.
زورقی عمده ارقام کشت شده گندم در سیستان و بلوچستان را شامل ارقام افق، نارین و چمران ۲ عنوان کرد.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.