شرط تداوم فاصله گذاری اجتماعی/ نگران تهران هستیم - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
کد خبر :13501
نام خبرنگار : دبیر خبر
دسته بندی : بهداشت و سلامت
معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد؛

شرط تداوم فاصله گذاری اجتماعی/ نگران تهران هستیم

معاون کل وزارت بهداشت گفت: ادامه فاصله گذاری اجتماعی در اهداف ما هست ولی باید ببینیم کشور از نظر اقتصادی چقدر توانایی دارد.

به گزارش اکودام، ایرج حریرچی، روز شنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد: وضعیت بیماری در استان‌هایی که شیوع کرونا زودتر بوده است و استان‌های پرخطر بودند روند رو به نزولی است و الان تعداد بیشتر استان‌ها این وضعیت را دارند ولی بعضی از استان‌ها از تعداد ابتلاء و مرگ و میر روند صعودی نسبی دارند که اینها ویروس کرونا به آنها دیرتر وارد شده است.

وی افزود: از وضعیت تهران همچنان نگران هستیم چراکه انتشار هرچقدر کم هم می‌تواند به شهرهای دیگر هم انتقال دهد.

حریرچی ادامه داد: روند ثابت یا نزولی به معنی مدیریت ویروس است نه کنترل آن، ترافیک امروز تهران ما را بسیار نگران کرد چراکه این ماشین‌ها هرکدام می‌توانند این ویروس را به خانه یا محل کار ببرند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: مهمترین موضوعی که در بررسی نمودارهای ابتلاء باید به آن نگاه کرد، میزان ابتلاء با چه سرعتی رشد می‌کند یعنی شیب منحنی و صاف شدن و پایین آمدن منحنی از تعداد ثابت مهم‌تر است، افرادی که در بیمارستان‌ها (از اول اسفند) دچار فوت می‌شوند حتماً تست روی آنها انجام شده و کرونا مثبت یا منفی بودن تمامی این افراد ثبت شده است.

مبنی بر اینکه فکر می‌کنید با شرایطی که داریم نیاز هست فاصله گذاری اجتماعی تشدید شده و ممنوعیت تردد خودروها به بیرون از استان ادامه پیدا کند یا خیر، تصریح کرد: کنترل بیماری و کاهش مرگ و میر یک هدف است و هدف دیگر کاهش اثرات اقتصادی و اجتماعی ویروس است، جمله کلیدی این است که این دو هدف که متناقض هستند ممکن از حاصل نتیجه با هم همزمان نباشد، ادامه فاصله گذاری اجتماعی در اهداف ما هست ولی باید ببینیم کشور از نظر اقتصادی چقدر توانایی را دارد چراکه ایران تنها با ویروس کرونا نمی جنگد بلکه با تحریم‌ها هم در حال مبارزه است.

حریرچی بیان کرد: در زندان‌ها آمار کمی از ابتلای بیماری وجود دارد، تعدادی از معتادان و زندانیان گرچه آزاد شدند ولی چون در جامعه قرار گرفته‌اند احتمال ابتلای آنها هست و باید غربالگری شوند و بعد به زندان‌ها برگردند.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: موضع گیری رسمی سازمان بهداشت جهانی این است که از ماسک در سطح اجتماع استفاده نکنید.

وی گفت: تاکید شدید داشته‌ایم که معتادان متجاهر در جای مشخصی نگه داری شوند تا هم خودشان درگیر این بیماری نشوند و هم به دیگران انتقال ندهند.

حریرچی گفت: ایران هم مانند تمامی کشورها در موقع شروع بیماری دچار کمبود برخی از اقلام بهداشتی شدیم ولی با به کارگیری از واحدهای تولیدی و صنفی این نیاز رفع شد و الان کمبودی در هیچ اقلامی نداریم اگر کمبودی داشته باشیم برای سلامت مردم از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم ولی الانم نیاز نیست.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: قسمت عمده تخت‌ها به کرونا اختصاص داده شده است و برخی از عمل‌های جراحی در اسفند هم به تعویق افتاد، ۹۰ درصد افرادی که بستری شدند هزینه بستری و درمانشان از سوی دولت و بیمه پرداخت شده است.

به گفته حریرچی، در برخی از مراکز سرپایی و درمانی با ۷۰ درصد کاهش مراجعات مواجه شدیم که این موضوع هزینه‌هایی برای وزارت بهداشت داشته است.

وی ادامه داد: عمده موفقیت فاصله گذاری اجتماعی در اسفند ماه رخ داده است، در تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها ۳۰ الی ۵۰ درصد کاهش ارتباطات اجتماعی داشته‌ایم، تعطیلی مراکز ورزشی و سینماها و…، عمده فاصله گذاری اجتماعی ما بود که در اسفند رخ داد، در هفته دوم فروردین ما تشدید فاصله گذری اجتماعی داشتیم که البته مردم همکاری خوبی داشتند. ما از وضعیت امروز گلایه مند هستیم درست است که تردد کم شده ولی این حجم از ترافیک و ماشین و آدم در خیابان‌ها برای شرایط فعلی خطرناک است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر روال به سابق برگردد مطمئناً دچار یک موج بازگشت خواهیم بود که البته هیچکس نه در دولت و نه وزارت خواهان این موضوع است، احتمال برگشت بیماری هست چراکه تا واکسن و داروی این ویروس ساخته نشود (که حدود ۱۸ ماه طول می‌کشد) این ویروس در کشورهای مختلف دنیا موجود خواهد بود، هیچ کشوری نتوانسته شیوع و احتمال وقوع را به صفر برساند.

حریرچی با اشاره به اجرای هوشمند طرح فاصله گذاری اجتماعی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح هوشمند اول برای ما مسائل اقتصادی اهمیت دارد، همچنین بازگشایی هوشمند و تدریجی در فاصله گذاری هوشمند مد نظر است، ما ارزیابی‌های مستمر از بازگشایی‌ها داریم، امکان به یک شغلی اجازه فعالیت بدهیم ولی ببینیم بر آمار تأثیر داشته و بخواهیم مجدد تعطیلش کنیم یا اینکه تأثیری نداشته و اجازه ادامه فعالیت به آنها بدهیم.

وی ادامه داد: گام بعدی ما در اجرای هوشمند فاصله گذاری اجتماعی، شناسایی بیماران و افرادی است که با بیماران مواجه بودند و باید جدا شوند چراکه برای این افراد قرنطینه خانگی به دلیل رفت و آمد فایده‌ای ندارد.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: بعضی از کشورها در آمار خود صداقت ندارند و ما هم می‌دانیم که آمار را اعلام نمی‌کنند، تراکم ابتلاء در کشور چین در ووهان و برخی از ایالت‌ها مختلف بوده است و نه در تمامی کشور چین! در حالی که در کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا در تمامی کشور این بیماری نفوذ کرده است. در مورد اختلاف آمار هم باید دید هر کشور به چه اندازه به کیت دسترسی دارند و یا اینکه در هر کشور چه افرادی را تست می‌کنند. در برخی از کشورها فقط افراد با حال وخیم را تست می‌کنند و در کشوری مثل آلمان روزانه ۱۲۰۰ تست انجام می شده است. در آمار چیزی که مهم است نسبت مرگ و میر به جمعیتی است که در خطر هستند نه جمعیت کل کشور.

حریرچی بیان کرد: در روزهای آینده با توجه به ظرفیت‌هایی که در بیمارستان‌ها موجود است بیمارانی که نیاز به بیمارستان و بستری شدن دارند را با رعایت مسائل حفاظتی و بهداشتی پذیرش می‌کنیم.

وی گفت: تقاضا داریم تا اطلاع ثانوی افرادی که بالای ۶۰ سال دارند به صورت دورکاری به فعالیت کاری خود ادامه دهند، همچنین این شرایط برای افراد دیابتی و سرطانی و دیگر گروه‌های پرخطر ادامه داشته باشد.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: دارو در کشور با تأیید وزارت بهداشت و ارگان‌های رسمی قابل تجویز است، تعجب می‌کنم دارویی که مورد تأیید نیست را فردی استفاده و تجویز کرده و به بقیه هم اعلام کرده است. در مورد همین دارو چینی‌ها یک مقاله منتشر کردند ولی بعد از مدتی این مقاله بازپس گرفته شده چراکه با تحقیقات بیشتر دیدند این دارو چندان تأثیری هم بر این بیماری ندارد. وزارت بهداشت قطعاً و حتماً به فکر سلامت مردم است و بر اساس اصول علمی یک دارو را به جامعه درمانی اعلام می‌کند.

حریرچی گفت: اولین کشوری که موضوع ترور بیولوژیک از طرف آمریکا اعلام کرد چین بود، البته از نظر ما هم این موضوع قابل رد کردن نیست ولی باید همچنان تحقیقات در پدافند انجام شود.

وی گفت: واقعیت این است که ما هم مانند تمامی کشورها در اولین روزها با یک موج مواجه شدیم که آمادگی برای تهیه لوازم بهداشتی به ویژه برای کادر درمانی نداشتیم حتی در برخی مراکز وسایل حفاظتی بسیار کمی داشتیم ولی کادر درمانی ما به دلیل کمبود وسایل حفاظتی از کار کردن امتناع نکردند. در کشورهای اروپای غربی و امریکای شمالی رسماً به پزشکان می‌گویند افرادی که مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند و سن بالایی دارند را به دستگاه ونتیلاتور وصل نکنند ولی ما هیچ زمانی در ایران به این شرایط نرسیدیم و خدمات را برای تمامی مردم ارائه دادیم.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: کمیته خاصی برای تعداد پرسنل نظام سلامت که جان خود را از دست داده‌اند تشکیل شده است و بعد از تحقیقات اولیه عدد و رقم به شهادت رسیدن همکاران ما بر اثر کرونا را اعلام می‌کنیم.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...