رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا گفت: تجارب ایران در زمینه بیماری کرونا، در اختیار سایر کشورها قرار می گیرد.
محمد آسایی مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی پیش از ظهر پنج شنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: در همان اوایلی که بیماری در کشور ما تشخیص داده شد، ما موارد ایمنی را در مرزها، چه هوایی و چه زمینی به کار گرفتیم. قرنطینههایی در دو طرف مرزها به ویژه مرز پاکستان و افغانستان ایجاد کردیم و شروع به غربالگری کردیم.
وی افزود: وزارت بهداشت همکاریهای بسیار نزدیکی با وزارت خارجه و به ویژه سفارتخانههای مستقر در تهران داشت، تا به امروز ۳ جلسه با سفارتخانهها داشته ایم و بیمارستانهایی را برای مراجعه اتباع خارجی مشخص کردیم که این کار دلنگرانی های اتباع خارجی را کم کرد.
رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا گفت: از تجارب سایر کشورها بهره مند شدیم و با چین و سازمان جهانی بهداشت ارتباط برقرار کردیم و مقالات را جمع آوری کردیم و در یک سایت تلگرامی در اختیار همه اعضای هیأت علمی دانشگاهها قرار گرفت تا بتوانیم راههای جدیدی برای مقابله با این بیماری داشته باشیم.
آسایی ادامه داد: با توجه به اینکه این ویروس حدود ۲ ماه است در ایران شیوع پیدا کرده ما توانسته ایم تجارب بسیاری را به دست بیاوریم که به زودی به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سایر کشورها قرار میگیرد.
وی گفت: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت قرار بود در اواسط اسفند اجرا شود که به دلیل بیماری کرونا به تعویق افتاد البته به صورت آزمایشی در ۳ شهرستان این طرح انجام شد که امیدواریم بتوانیم زودتر این طرح را اجرایی کنیم.
رئیس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا آماری از ابتلای کادر درمانی در کشورهای دیگر هم دارید یا خیر، بیان کرد: محافظت از نیروی انسانی (کادر درمانی) و ارتقای علمی آنها یکی از موارد بسیار مهم برای وزارت بهداشت بوده است، چون که میزان محافظت از کادر درمانی در بیمارستانهای هر کشور متفاوت است. در مرگ و میر نیروی انسانی هر کشور هم آمار مختلفی وجود دارد و تا الان آمار دقیقی از فوتیهای کادر درمانی در هیچ کشوری منتشر نشده است، ما در هفتههای اول وسایل پیشگیری مناسبی نداشتیم ولی الان در شرایط خوبی هستیم.
آسایی خاطرنشان کرد: شیفت بندی مناسب میتواند کمک بسیاری برای حفاظت از جان کادر درمانی داشته باشد.