سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت ۲۲ مارس (۳ فروردین) که از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی آب نامگذاری شده است، پیامی صادر کرد.
به گزارش اکودام و به نقل از وزارت جهادکشاورزی، عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در این پیام با اشاره به نامگذاری امسال روز جهانی «آب و تغییر اقلیم» آورده است: اهمیت آب یک مسئله جهانی است و متعلق به یک کشور و منطقه نیست. تمامی کشورهای دنیا حتی آنهایی که در مناطق پر باران زندگی میکنند برای افزایش بهره وری منابع آب به جهت هزینههای استحصال و ارزش آب، نیازمند برنامه و راهبرد هستند.
ایران در یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و این محدودیت باعث شده که گذشتگان این سرزمین نیز قدر و ارزش آب را به ویژه در مناطق کویری کشور دانسته و راهکارهای متفاوتی برای زیست و کنار آمدن با کم آبی از طریق صرفهجویی و بهره وری بیشتر آب، توجه داشته اند.
از سویی با توجه به اینکه بخش اعظم آب چه در کشور ما و چه در همه جای دنیا به کشاورزی و تأمین غذای مردم اختصاص مییابد، افزایش بهره وری از این منابع با استفاده از روشهای نوین آبیاری، کشت گیاهان با تقاضای آب کمتر و با اصلاح الگو و ترویج روشهایی نظیر معرفی گیاهان کم آب بر، استفاده بیشتر از آبهای سبز و خاکستری، روشهای بهزارعی، خاک ورزی و بسیاری روشهای دیگر نظیر توسعه کشت گلخانهای و کشاورزی حفاظتی همواره از سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی برای کشت محصولات بوده است.
اجرای پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی کشاورزی در استانهای خوزستان و ایلام، عملیات انتقال آب با لوله در سطح ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان، اجرای شبکههای سه و چهار انتقال آب در پایین دست سدهای کشور به مزارع از جمله پروژههای شاخص آبی و خاکی وزارت جهاد کشاورزی است که در راستای افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی در حال انجام است. تجهیز حدود ۲.۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به سیستمهای نوین آبیاری، توسعه گلخانهها در سطح ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار، اجرای الگوی کشت، کاهش تولید محصولات آب بر و انتقال کشت بسیاری از محصولات تابستانه به پاییز از دیگر اقدامات قابل ذکر در این راستا است.