تصمیم برای بازگشایی نوبت بعدی زاینده رود منوط به میزان بارشها است - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : چهارشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۴
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی:

تصمیم برای بازگشایی نوبت بعدی زاینده رود منوط به میزان بارشها است

اصفهان- دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی گفت: تصمیم برای نوبت بعدی بازگشایی زاینده رود برای کشاورزان منوط به میزان بارش ها در حوضه زاینده رود خواهد بود.

اسفندیار امینی اظهار داشت: امسال در پاییز کشت بهنگام انجام شد و به صورت تخمینی ۷۰ درصد اراضی کشاورزی زیر کشت غله، صیفی و علوفه رفته است.

وی افزود: با اینکه نوبت دوم آبیاری با تأخیر شش روزه انجام شد اما آب رهاسازی شده شرایط کشت صیفی جات را برای کشاورزان مقدور ساخت.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه تصمیم گیری برای نوبت بعدی آبیاری منوط به میزان بارش‌ها در حوضه زاینده رود است، تصریح کرد: اگر میزان بارش‌ها مطلوب نباشد مرحله بعدی رهاسازی آب برای کشاورزان، دهه اول فروردین ماه خواهد بود اما چنانچه بارشهایی در حوضه زاینده رود رخ دهد بازگشایی با تأخیر همراه می‌شود.

وی بیان داشت: ۴۰ درصد اراضی کشاورزی زیر کشت غله رفت که کمبود کود ازته یکی از مشکلات مهم کشاورزان است و همین کمبود کشاورزان را به خرید از بازار سیاه و یا با کاهش کود دهی واداشت.

امینی با ابراز گله از وضعیت کود مورد نیاز کشاورزان پیشنهاد داد: امیدواریم با درایت بیشتر نیاز کودی کشاورزان حل شود و اگر کود شیمیایی از طریق پتروشیمی در بازار سیاه عرضه می‌شود تصمیم‌هایی مبنی بر تأمین این کودها در تعاونی‌های کشاورزی گرفته شود که حتی اگر کشاورزان مجبور به خرید با نرخ آزاد هستند کمتر متضرر شوند.

وی افزود: نیاز کشاورزان برای هر هکتار زمین زیر کشت غله به کود ازته معادل ۲۵۰ کیلوگرم است این درحالی است که ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم کود شیمیایی سهمیه‌ای برای کشاورزان توزیع شد و مابقی را از بازار آزاد تأمین کردند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی عدم پایبندی بیمه کشاورزی را به تعهدات خود از علل عدم استقبال کشاورزان برای بیمه کشاورزی و دامی برشمرد و گفت: با اینکه پانزده روزی است که بیمه کشاورزی توانسته اعتماد کشاورزان را جلب کند اما بدعهدی بیمه با کشاورزان موجب شده است که این قشر زیر بار بیمه کردن محصولات کشاورزی و دامی خود نروند.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزی۴۰۰ میلیارد تومان وام به تنظیم بازار اختصاص می‌یابد+ سند

وزیر جهاد کشاورزی از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای سیاست‌های تنظیم بازار و خریدهای حمایتی توسط بانک‌های عامل و بر اساس تکلیف بانک مرکزی خبر داد.

قاسم پیشه‌ور

اقتصاد و کشاورزیپتانسیل تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج در کشور وجود دارد

قاسم پیشه‌ور عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به آنکه کشت برنج بصورت سنتی و غرقابی انجام می شود، از این رو اجرای کشت ...

اقتصاد و کشاورزیانتخابات کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران برگزار شد

در انتخابات هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران رییس جدید این کمیسیون انتخاب شد.

اقتصاد و کشاورزیانبه و موز، موتور محرک توسعه کشاورزی و اشتغالزایی در چابهار

زاهدان - موز و انبه چابهار؛ محصولاتی که با توسعه سطح زیر کشت، نه تنها فرصت‌های شغلی تازه‌ای برای جوانان بومی ایجاد کرده‌ بلکه نقش مهمی در کاهش وابستگی کشور به واردات ایفا می‌کنند.