مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران تاکید کرد که خود ماهی ناقل ویروس کرونا نیست، اما باید تمام مواردی که سازمانها و مراجع مربوطه در خصوص تهیه و پخت انواع گوشت قرمز و سفید اعلام میکنند را برای ماهی نیز به کار بست.
عیسی گلشاهی با بیان اینکه ماهی نیز مانند مواد غذایی دیگر خودش به عنوان ناقل ویروس محسوب نمیشود و آن مواردی که سازمانها و مراجع مربوطه در خصوص تهیه و پخت انواع گوشت قرمز و سفید اعلام میکنند را برای ماهی نیز بایستی به کار بست، اظهار کرد: موضوعی که باید در نظر داشت این است که آلودگیهای ثانویه میتواند بر کیفیت گوشت اثرگذار باشد و به عنوان ناقل نیز عمل کند.
وی اضافه کرد: برای به حداقل رساندن آلودگیهای ثانویه باید ملاحظاتی که برای گوشت قرمز و سفید توسط مراکز مربوطه اعلام میشود را برای ماهی نیز رعایت کرد. ضمن اینکه توصیه میشود نوع پخت ماهی به گونهای باشد که پروسه حرارتدهی غیر مستقیم و در مدت زمان بیشتری باشد که اگر عامل ثانویهای هم وجود داشت با حرارت دهی به طور کامل از بین برود. به خصوص اگر ماهی منجمد باشد تقریبا میتوان گفت این وضعیت به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد کرد.
ماهی شب عید تامین است
گلشاهی با بیان اینکه مزارع ماهی به طور کامل برای پوشش نیاز بازار آمادگی کافی دارند و هیچ نگرانی از بابت میزان عرضه ماهی در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: ماهی، ماهی منجمد، فرآوردههای شیلاتی و محصولاتی مانند کنسرو ماهی، ناگت میگو، سوخاری میگو و نظایر آن که از آبزیان تهیه میشود به میزان کافی در بازار وجود دارد و هیچ کمبودی در تامین ماهی شب عید نداریم.
وی با بیان اینکه میزان تولید و عرضه آبزیان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: پیش بینی میکنیم امسال بین ۵ تا ۸ درصد افزایش تولید و عرضه ماهی داشته باشیم. البته در مورد میگو این آمارها کمی متفاوت است، زیرا برخی از مزارع میگو امسال درگیر بیماری لکه سفید شده بودند که پیشبینی میشود تولیدات آن مانند سال گذشته باشد.
قیمت انواع ماهی
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران تصریح کرد: نوسانات بازار ماهی به صورت روزانه تعیین میشود، اما به طور کلی نوسانات قیمت ماهیان پرورشی و از شاخصترین آنها ماهی قزل آلا نسبت به ماههای اخیر میانگین ۲ تا ۳ درصد افزایش ماهانه داشته که نوسان بالایی نیست.
همچنین میانگین قیمت خرده فروشی ماهی قزلآلای معمولی بین ۲۹ تا ۳۲ هزار تومان و میانگین قیمت قزل آلای ویژه یا سالمون ۳۱ تا ۳۵ هزار تومان است. به عبارت دیگر این تغییر قیمت به وزن ماهی، زمان و محل فروش آن بستگی دارد.
گلشاهی ادامه داد: قیمت ماهی سفید شمال تابع فصل و زمان صید است؛ به طوری که اگر شرایط دریا اجاره دهد ماهی سفید با قیمت ۵۰ هزار تومان در بازار پیدا خواهد شد و اگر دریا طوفانی و صید با مشکل روبهرو شود، همان ماهی به قیمت ۸۰ هزار تومان به فروش میرسد. اما در حال حاضر میانگین قیمت ماهی سفید به ازای هر کیلو حدود ۶۵ هزار تومان است که باید گفت علاوه بر شرایط دریا، وزن ماهی و نر یا ماده بودن آن نیز بر قیمت اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه میانگین قیمت ماهی شیر نیز در حال حاضر ۸۰ هزار تومان است، اظهار کرد: قفسهای دریایی جنوب که بچه ماهیها را در فصل مناسب در دریا ریختند نیز آماده برداشت ماهی هستند.
همچنین ماهی سیبس (سوف دریایی) هم وارد بازار خواهد شد که چندین سال است با استقبال خوبی همراه شده و میانگین قیمت تازه آن کیلویی ۵۵ هزار تومان و فیله آن در هربسته ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است.