مدیر جهادکشاورزی ابرکوه گفت: به مناسبت بزرگداشت ایام الله دهه مبارک فجر بهره برداری از طرحهای آبیاری نوین در ۱۵۰ هکتار اراضی و باغهای این شهرستان آغاز شد.
مهدی غیبالهی عصر سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال برای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی و با کمک بهره برداران، حمایتها و کمکهای بلاعوض دولت ۵۰۰ هکتار زمینهای زراعی و باغی زیرپوشش آبیاری نوین (قطره ای ، بارانی ، زیرسطحی و نواری) قرار گرفت .
وی با بیان اینکه ، دولت برای اجرای این میزان طرح آبیاری ۶۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار داد ، اظهارکرد: در اجرای این طرحها حدود ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات و کمک های بهرهبرداران هزینه و سرمایهگذاری شده است.
این مسوول حوزه کشاورزی ابرکوه اضافه کرد: با اجرای طرحهای آبیاری نوین تحت فشار تا ۷۰ درصد و آبیاری زیرسطحی تا ۸۴ درصد راندمان آبیاری در هر هکتار افزایش یافت.
مدیر جهادکشاورزی ابرکوه یادآور شد: برای استفاده بهینه از آب در این حوزه با کمک بهرهبرداران، حمایتها و کمکهای بلاعوض دولت طی۲۷ سال گذشته در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی و باغهای ابرکوه، روش آبیاری نوین اجرا شده است.
این کارشناس ارشد حوزه کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: نیمی از طرح های آبیاری نوین مربوط به پنج سال زمان مدیریت دولت تدبیر و امید است که کشاورزان تمایل بیشتری با توجه به افت آب های زیرزمینی منطقه ، به اجرای این طرح با کمک های بلاعوض دولت دارند.
غیب الهی ادامه داد: جلوگیری از برداشتهای بیرویه و هدر رفت آب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح از مزایای اجرای این طرحهاست.
مدیر جهادکشاورزی ابرکوه تصریح کرد: متقاضیانی که مایل به سرمایهگذاری درحوزه آبیاری نوین باشند، برای هر هکتار زیرسطحی ۷۰ میلیون ریال و تحت فشار ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض دریافت می کنند.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته قنات دایر است.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه ۲۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی، ۱۵ هزار هکتار آن به کشت محصول کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغهای میوه و بقیه هم به اراضی زراعی اختصاص دارد .
۴۰ درصد اشتغال شهرستان وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش میکنند.
۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات استحصال می شود و با این میزان آب از ۱۵ هزار هکتار سطح زیرکشت، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید که بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.