غذای فراسودمند می تواند بسیاری از بیماری‌ها را ریشه کن کند - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

غذای فراسودمند می تواند بسیاری از بیماری‌ها را ریشه کن کند

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در جلسه شورای‌عالی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع غذا و توجه ویژه رئیس جمهور به موضوع ایمنی و امنیت غذا اظهار کرد: انستیتو تغذیه به عنوان بازوی علمی، تحقیقاتی و پژوهشی وزارت بهداشت می‌تواند در خصوص دو امر استراتژیک ایمنی و امنیت غذایی همکاری کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی انستیتو افزود: در سال‌های اخیر مدل موفقی از فرایند ادغام نظام سلامت در انستیتو متجلی شده است که تلفیقی بین آموزش، پژوهش و خدمت‌رسانی است.

به گفته زالی، هم اکنون ۵۷۰ دانشجو در انستیتو و دانشکده تغذیه شاغل به تحصیل هستند که ۱۷۰ نفر از آنان در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد هستند. همچنین ۵۶ عضو هیئت علمی به صورت همزمان در انستیتو و دانشکده تغذیه به ارائه آموزش و پژوهش و خدمت‌رسانی مشغول هستند که ۱۹ نفر آنان صرفاً عضو هیئت علمی انستیتو هستند.

وی از آمادگی دانشگاه برای رونمایی از سه طرح بزرگ ملی در انستیتو تغذیه تا پایان سال خبر داد و افزود: الگوی مصرف مواد غذایی در شهروندان ایرانی، بحث الگوی مصرف و سبد غذایی مطروح سه طرح مذکور هستند.

زالی در ادامه به برخی از دستاوردهای سال گذشته انستیتو تغذیه نظیر انتخاب مجدد انستیتو به عنوان مرکز همکاری با WHO، اجرای پروژه مواد غذایی رایج ناسالم در منطقه مدیترانه شرقی توسط EMRO و همکاری‌های مهم با WHO و یونیسف اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ایران در حوزه غذا جایگاه مهمی دارد و دومین تولید کننده گندم جهان است.

وی افزود: میزان اصناف ما در حوزه مواد غذایی حدود ۲۰ برابر نرم جهانی است و این امر نشان دهنده جایگاه ممتاز غذا در ایران است.

به گفته زالی، ایران در تولید برخی محصولات استراتژیک غذایی نظیر زعفران، انگور و پسته، دارای جایگاه بین‌المللی در جهان است.

وی در ادامه به ارائه چند طرح از سوی انستیتو تغذیه در زمینه خدمت رسانی به اقشار نابرخوردار پرداخت که تهیه ساشه‌های غذایی برای تأمین نیازهای غذایی کودکان زیر شش سال و مادران باردار در مناطق محروم، طراحی بسته‌ها و برنامه‌های غذایی برای نذورات مذهبی با همکاری بنیاد برکت از آن جمله بود.

زالی با اشاره به افزایش و توسعه ارتباط انستیتو با صنعت یادآور شد که برخی از محصولات انستیتو بر اساس درخواست بخش صنعت با مشاوره علمی انستیتو تولیدشده است.

وی با اشاره به آمادگی انستیتو تغذیه در راستای حرکت به سمت تولید غذای فراسودمند گفت: غذای فانکشنال یا فراسودمند یا عملگرا علاوه بر اینکه تأمین کننده سلامت است می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را نیز ریشه کن کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با برخی صنایع برای تأمین برخی مواد غذایی فراسودمند در بوفه‌های مدارس خاطرنشان کرد که با کمک وزارت آموزش و پرورش می‌توان برنامه‌های غذایی مناسب کودکان را در مدارس ترویج دهیم.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...