به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، روز دوشنبه در همایش روز جهانی غذا، گفت: شعار امسال این روز جهانی با محوریت آب است که در قرآن کریم هم به آن اشاره شده است. محدودیتهایی در زمینه منابع آبی وجود دارد و این نشانگر اهمیت صرفه جویی است؛ به شکلی که کشاورزی و آبیاری سنتی اصلاح شود که باز هم در این زمینه نیاز به تلاش است و باید کشاورزان هم در این زمینه آموزش ببینند. با مدیریت منابع آبی مشکلات آبی بهبود مییابد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر سلامت غذا وظایف خود را انجام میدهد؛ چون حق همه مردم دسترسی به غذا و آب سالم است. غذا در همه مجامع، موضوعی امنیتی است که دغدغه تمام جوامع است و باید امنیت غذا برقرار باشد. حدود ۷۰۰ میلیون نفر در دنیا دسترسی به غذا ندارند و ۳.۱ میلیارد نفر سوءتغذیه دارند که عمدتاً کشورهای فقیر هستند. با شرایط حاکم در غزه، صهیونیسم جهانی به رغم ادعای پوشالی خود یکی از محدودیتهایی که به صورت ظالمانه بر مردم مظلوم غزه ایجاد کرده است، محدودیت دسترسی آنها به مواد غذایی است. اینها هشداری برای جوامع جهانی است تا به نحوی برنامهریزی کنند تا با هر روش و ابزاری دسترسی ایمن و پایدار به منابع غذایی موجود باشد.
وی تاکید کرد: توجه خاص به نظام تولید در حوزه کشاورزی با رویکرد سلامت محور موضوعی مهم است. در تابستان امسال شاید محدودیتهایی در دسترسی به آب داشتیم که با مدیریت درست مشکلی به وجود نیامد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: سلامت خاک هم از موضوعات مهم است که دوستان جهاد کشاورزی ارزیابی میکنند تا محصولی خوب در اختیار مردم قرار گیرد. آنچه مهم است این است که تمام عوامل مؤثر در تولید محصولات غذایی رصد شود. ما مسئولیت خود را در مورد غذاهای فرآوری شده انجام میدهیم. محور دوم مبحث حمل و نقل درست غذای سالم است که زنجیره تأمین به درستی حفظ شود. از طرفی خیلی از مردم شاید از تغذیه مناسب مطلع نباشند؛ بنابراین متخصصین تغذیه باید اقدام به فرهنگسازی کنند و افراد را با ارزش مواد غذایی آشنا کنند.
وی گفت: محصول غذایی باید ارزش غذایی بالایی داشته باشد. در عین حال لازم است از دهکهای درآمدی پایین حمایت ویژه شود که این موضوع از تأکیدات شخص رئیس جمهور هم است. همه مردم در هر طبقهای باید به غذای سالم دسترسی داشته باشند.