قزوین- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: از ابتدای اجرای طرح کنترل و مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات زیتون استان مبارزه بر علیه این آفت انجام شده است.
به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قزوین، یوسف درخشان اظهار داشت: پیش بینی می شود این میزان سطح مبارزه با آفت تا ۴ هزار هکتار دیگر نیز افزایش یابد.
وی بیان کرد: مبارزه با آفت مگس زیتون از ۱۵ مرداد ماه سالجاری در باغات و روستاها به نرم رسیده و عملیات مبارزه در روستاهای آلتین کش ، دلجک ، سنگان ، سیاهپوش و قوشچی و ۲۰ روستای دیگر آغاز شده است .
درخشان اضافه کرد : روش های مبارزه با آفت مگس زیتون در باغات منطقه از طریق ؛ نصب کارت زرد و پروتئین ( بیت اسپری ) و سمپاشی در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات است .
وی یادآورشد : با توجه به افت دما و بادهای شمالی شرایط برای افزایش تراکم آفت مهیا می باشد و باغداران باید برای جلوگیری از خسارت حتما نسبت به مبارزه به موقع اقدام کنند.
به گفته درخشان ، در حال حاضر۴ ایستگاه پیش آگاهی با عقد قرارداد با ۲ کلینیک گیاه پزشکی از بخش خصوصی برای پایش و ردیابی این آفت ایجاد شده است .
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه با بیان اینکه زیتون یکی از محصولات مهم باغی می باشد گفت : این استان با دارا بودن ۹۵۰۰ هکتار باغ زیتون و تولید بیش از ۲۰ هزار تن محصول از ۶۷۰۰ هکتار باغات بارور توانسته مقام دوم کشوری را به خود اختصاص دهد .
درخشان افزود : یکی از آفات مهم این باغات ؛ مگس زیتون است که توان خسارتزایی بالایی دارد و در صورت عدم کنترل تا ۸۰ درصد محصول را در شرایط طغیانی ازبین می برد .
وی ادامه داد : این آفت قبلا در کشوروجود نداشت ولی از سال ۸۳ با ورود زیتون های آلوده وارد کشور شده و در صورت مهیا شدن شرایط آب و هوایی می تواند خسارت زیادی را به محصول زیتون وارد کند .
درخشان تصریح کرد : در سال ۹۸ با مساعد شدن شرایط آب و هوایی تراکم و جمعیت آفت افزایش یافت و سطح مبارزه تا ۵۲۰۰ هکتار رسید و علاوه بر باغات سنتی ، باغات صنعتی نیز آلوده بودند ولی خوشبختانه با اقدام به موقع کارشناسان فنی جهاد کشاورزی و باغداران تنها ۳ درصد خسارت در مرحله کنسروی و ۷ درصد در مرحله روغنی داشتیم و بیش از ۲۶ هزار تن محصول از باغات زیتون برداشت شد .
وی اظهار داشت : در سال جاری نیز شرایط آب و هوایی ( دمای پایین و رطوبت بالا ) مساعد برای افزایش تراکم جمعیتی آفت می باشد و لازم است تا باغداران جهت جلوکیری از خسارت این آفت حتما با راهنمایی و دریافت مواد و تجهیزات لازم از مرکز جهادکشاورزی نسبت به مبارزه به موقع با این آفت اقدام کنند .
درخشان تاکید کرد : مشکل اصلی آفت مگس زیتون در باغات سنتی بخش طارم سفلی می باشد که سطحی در حدود ۳۵۰۰ هکتار را شامل می شود.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی نیز بر طبق قانون با حمایتهای فنی و تعیین دستورالعمل ها و روشهای مبارزه ، پیش آگاهی با ایجاد ایستگاههای ردیابی و اعلام زمان مناسب مبارزه، ملزومات و امکانات مبارزه در باغات سنتی به نسبت ۳۰ درصد یارانه را انجام و باغداران را در امر مبارزه یاری می کند .
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : این نهاده ها شامل کارت زرد ، پروتئین هیدولیزات ، تله و فرمون و سمپاش می باشد .
وی یاد آور شد : کلاسهای آموزشی در همه روستاهای درگیر برای بهره برداران اجرا شده و شوراهای اسلامی روستاها از طریق بخشداری ملزم به جلب همکاری و مشارکت باغداران هستند ولی متاسفانه مشارکت باغداران در خیلی از روستاها ضعیف می باشد و خیلی از آنها تمایلی به مشارکت در اجرای مبارزه یا تامین هزینه های کارگری ندارند و همچنین ارسال بدلیل کاهش محصول بدلیل سال آوری باغات تمایل همکاری کمتر از سالهای قبل می باشد که به همه باغداران با ارسال پیامک صوتی اطلاع رسانی برای مبارزه به موثع انجام شده است