بررسی تاثیر ماسک در جلوگیری از انتشار کروناویروس با یک دستگاه ارزان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

بررسی تاثیر ماسک در جلوگیری از انتشار کروناویروس با یک دستگاه ارزان

“اریک وستمن”(Eric Westman) یکی از پزشکان دانشگاه دوک از جمله اولین محققانی بود که در آغاز شیوع ویروس کرونا شروع به تولید و توزیع ماسک رایگان به افراد در معرض خطر کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، اما او قصد داشت تا از عملکرد ماسک‌ها مطمئن شود و دریابد آیا این ماسک ها به طور کامل از ورود ویروس‌ها به دهان جلوگیری می‌کنند یا خیر. بنابراین وی با “مارتین فیشر”(Martin Fischer) شیمی دان و فیزیکدان همکاری کرد و به بررسی ماسک‌ها توسط دستگاه تصویربرداری نور و طیف سنجی پرداخت و برای ادامه مطالعه آنها یک دستگاه نسبتاً ارزان آزمایشگاهی که رایج است و به راحتی بصورت آنلاین قابل خریداری است را خریداری کردند. این مجموعه شامل یک جعبه، یک لیزر ، یک لنز و یک دوربین تلفن همراه بود.

طی این مطالعه محققان گزارش دادند که این روش ساده و کم هزینه باعث اثبات بصری این موضوع می‌شود که ماسک‌های صورت در کاهش انتشار قطرات در هنگام استفاده روزانه بسیار موثر هستند.

فیشر گفت: ما تأیید کردیم که وقتی افراد صحبت می‌کنند، قطرات کوچک از دهان آنها رها می‌شوند، بنابراین بیماری با صحبت کردن، بدون سرفه یا عطسه می‌تواند گسترش یابد. ما همچنین دریافتیم که برخی از ماسک‌های صورت در مسدود کردن ذرات منتشر شده بسیار بهتر از سایرین عمل می‌کنند.

محققان اظهار کردند، بهترین ماسک‌های صورت ماسک‌های N۹۵ بدون دریچه هستند که توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. ماسک‌های جراحی یا پلی پروپیلن نیز عملکرد خوبی دارند. علاوه بر آن ماسک‌های دارای بافت پنبه‌ای دست ساز نیز می‌توانند گزینه خوبی باشند و به طور قابل توجهی از انتشار قطرات از دهان جلوگیری می‌کنند. از طرف دیگر دستمال سر که برخی بر روی دهان خود قرار می‌دهند و یا کلاه صورت‌پوش به هیچ وجه انتشار قطرات را مسدود نمی‌کنند.

هدف محققان از انجام این مطالعه این بود که دریابند که عملکرد ماسک‌ها در کاهش انتشار ویروس‌ها چگونه است.

وستمن گفت: استفاده از ماسک یک روش ساده و آسان برای کاهش شیوع کووید-۱۹ است. حدود نیمی از عفونت‌ها مربوط به افرادی است که علائمی ندارند و اغلب نمی‌دانند که آنها آلوده شده‌اند. آنها می‌توانند ناخودآگاه ویروس را هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن گسترش دهند اما اگر همه ماسک داشتنه باشند ما می‌توانیم تا حدود ۹۹ درصد از انتشار این قطرات به بدن فرد دیگر جلوگیری کنیم. در صورت عدم وجود واکسن یا داروی ضد ویروسی، این یک روش اثبات شده برای محافظت از دیگران و همچنین خودتان است.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Science Advances” منتشر شده است

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...