علمی کردن کشاورزی؛ ضرورت صنعت کشاورزی کشور/ اولویت های کمیسیون کشاورزی کدامند؟ - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس یازدهم مطرح کرد

علمی کردن کشاورزی؛ ضرورت صنعت کشاورزی کشور/ اولویت های کمیسیون کشاورزی کدامند؟

پرویز اوسطی

اوسطی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی معتقد است الان فاصله کشاورزان متوسط و ضعیف با کشاورزان خبره و پیشروی کشور بسیار زیاد است که متاثر از بحث علمی شدن کشاورزی است.

پرویز اوسطی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: بخش کشاورزی کشور یکی از بخش‌های مهم اقتصادی است و در این شرایطی که تحریمها و دیگر مسائل هم وجود دارد و با توجه به مسائل اقتصادی، این بستر در بخش کشاورزی فراهم است که ما در ارتباط با شعار سال بتوانیم اقداماتی اساسی انجام دهیم.

اوسطی افزود: برخلاف بسیاری از دیدگاه‌های موجود، بنده معتقدم که بخش کشاورزی ظرفیت گسترش و اشتغالزایی بالایی دارد و با همین وضعیت و امکانات موجود می‌توانیم تولید محصولات کشاورزی را به صورت جهشی افزایش دهیم. البته برای تحقق آن نظارت و سیاستگذاری نیاز است که وظیفه کمیسیون کشاورزی است که بتواند در این راستا تلاش کند.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع وظیفه ما در کمیسیون کشاورزی مجلس این است که همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه و روی زمین مانده بخش کشاورزی را شناسایی کنیم و با راهکارهای فوری یا طرح های مردمی سریع الجواب کار را شروع کنیم تا به این ترتیب جهش تولید و اتفاقاتی که انتظار داریم، رقم بخورد.

کامل نبودن زنجیره تولید محصولات، ضعف اساسی بخش کشاورزی است
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال که بخش کشاورزی از چه پتانسیل‌های بالقوه‌ای برخوردار است، گفت: از جمله پتانسیل‌های بالقوه بخش کشاورزی می‌توان به تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد. همانطور که میدانید یکی از ضعف‌هایی که در صنعت کشاورزی داریم این است که زنجیره تولید کامل نیست و شاهد هستیم در جایی به عنوان مثال صنایع  تبدیلی  و تکمیلی وجود ندارد. ، بنابراین بحث زنجیره تولید می‌تواند بهترین کمک باشد.

اوسطی تصریح کرد: اولویت بعدی این است که ما در بحث علمی کردن کشاورزی به عنوان یک حلقه مفقوده ورود کنیم. چرا که الان فاصله کشاورزان متوسط و ضعیف با کشاورزان خبره و پیشروی کشور بسیار زیاد است که متاثر از بحث علمی شدن کشاورزی است.

وی افزود: علمی شدن کشاورزی در حقیقت همان کشاورزی دانش بنیان و به معنای بردن علم و تکنولوژی در عرصه‌ها و مزارع کشاورزی است که به هر جهت مشمولیت عموم را در کل کشاورزی کشور ندارد و فقط بخش کوچکی از کشاورزی ما از امکانات کشاورزی به طور علمی استفاده می‌کند.

 سلامت تولید محصولات کشاورزی و حذف قوانین  ناکارآمد اولویت‌های کمیسیون کشاورزی 
اوسطی خاطرنشان کرد: بحث سلامت تولید محصولات کشاورزی نیز از مواردی است که باید جزو اولویت‌های کمیسیون کشاورزی مجلس قرار بگیرد.

وی در پایان گفت: بحث قوانین و مقررات ناکارآمدی که در بخش کشاورزی وجود دارد و در عمل بهره برداران و کشاورزان ما را دچار چالش کرده است نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. به عبارت دیگر ما اعضای کمیسیون کشاورزی باید این موارد را آسیب شناسی و یک نظام مسائل تدوین کنیم و پس از مشخص کردن اولویت‌ها، با برنامه ریزی این اولویت‌ها را دنبال نماییم.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.