یک متخصص تغذیه با اشاره به خواص متعدد سیر و افزایش چندبرابری این خواص در "سیر سیاه" گفت: برای حفظ جوانی، زیبایی و مقاومت بدن، سیر سیاه استفاده کنید.
به گزارش اکودام به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ دکتر سعید مرادیپور متخصص تغذیه با اشاره به خواص “سیر سیاه” اظهار کرد: با توجه به ارزش غذایی و تأثیرات سیر سیاه، توصیه میکنیم این ماده ارزشمند را در رژیم غذایی خود بگنجانید چرا که سیر سیاه ضمن جلوگیری از بیماریهای قلبی، باعث کاهش فشار خون شده و غلظت خون را کاهش میدهد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در مقایسه با سیر خام، سیر سیاه، یک رنگ سیاه معمولی، مزه شیرین و بافت جویدنی بدون بوی زننده دارد.
وی یادآور شد: سیر سیاه دارای مقادیر فراوانی از ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند پلیفنلها، فلاونوئیدها، مشتقات تتراهیدروβــکاربولین و ترکیبات ارگانوسولفور در مقایسه با سیر تازه است؛ توجه داشته باشید که تخمیر نهتنها باعث تغییر در اجزای تغذیهای و خصوصیات حسی میشود بلکه باعث افزایش فعالیت سیر سیاه نیز میشود.
مرادیپور خاطرنشان کرد: شواهدی مبنی بر اثرات درمانی سیر سیاه از جمله ضد سرطان، ضد چاقی، سیستم ایمنی بدن، هیپولیپیدمی، آنتیاکسیدان، محافظت کننده سلولهای کبدی و اثرات محافظت کننده عصبی در چند دهه گذشته گزارش شده است؛ سیر سیاه بهعنوان یک عامل مهم چربیسوز و کاهش وزن شناخته میشود.
این متخصص تغذیه متذکر شد: “سیر سیاه” میتواند تا حدی از پیری زودرس نیز جلوگیری کند؛ مطالعات نشان میدهد در پیشگیری و درمان بیماریهای تنفسی و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگی، آلرژی و سرطان نیز مؤثر است.
مرادیپور با اشاره به خاصیت کلاژنسازی “سیر سیاه” افزود: جوانان خلاق ایرانی خط تولید سیر سیاه را در کشور طراحی و بومیسازی کردهاند؛ این ماده برای ورم مفاصل و دردهای ماهیچهای نیز میتواند مفید باشد و خاصیت انرژیزایی دارد.
وی گفت: افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، با خوردن این خوراکی، سیستم دفاعی بدن خود را تقویت میکنند؛ مردم کشورهای آسیایی مانند تایلند، کره جنوبی و ژاپن قرنهاست که سیر سیاه را بهعنوان یک غذای سنتی تولید و استفاده میکنند.
“سیر سیاه” فرآوردهای است که از تخمیر سیر معمولی در حرارت و رطوبت کنترلشده تهیه میشود؛ طی این فرایند، سیر را بین ۶۰ تا ۹۰ روز در دمای تقریبی ۶۰ تا ۷۷ درجه سانتیگراد نگهداری میکنند؛ پس از آن سیر حالت ژلهای پیدا میکند، مزه آن شیرین و رنگ آن سیاه میشود.